AlgemeenCultuur

Provinciaal orkest voor amateur muzikanten wordt in 2019 een feit

- advertentie -

Winschoten – Een Provinciaal fanfare orkest voor amateur muzikanten: Orkest op maat!

- advertentie -

Grondlegger en projectleider Jan Willem Dekker, dirigent en muzikaal begeleider Jaap Musschenga en webmaster Albert Kruize hebben de basis gelegd om een orkest te kunnen vormen voor amateur muzikanten uit de provincie Groningen. Orkest op maat! heeft als doelstelling om blaasmuziek met de inzet van een groot fanfare orkest bij een breed publiek in de hele provincie onder de aandacht te brengen.

Geïnteresseerden en amateur muzikanten (vrienden van het orkest) kunnen zich nu al inschrijven voor de nieuwsbrief via de website www.orkestopmaat.nl om als eerste op de hoogte te worden gehouden. Enige voorwaarde van deelname in het orkest om de muzikale kwaliteit te waarborgen is minimaal niveau b of gelijkwaardige ervaring.

Vanaf medio februari kan de muzikant zich inschrijven voor in het orkest en krijgt hij of zij vervolgens de muziekstukken toegestuurd waarna er thuis gerepeteerd kan worden. In de aanloop naar het concert vindt er ook nog een gezamenlijke repetitie plaats. Aan het project werkt onder andere componist Jacob de Haan mee en natuurlijk diverse sponsoren die het allemaal financieel mogelijk maken. De intentie is om jaarlijks een theatertour te maken door de provincie Groningen. Voordeel is wel dat bij ieder concert een nieuwe inschrijving plaats vindt.

De première is op zaterdag 29 juni met Alex Vissering in theater ’de Klinker’ in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button