AlgemeenCultuurOp stap

De Toekomst ontvangt eerste festival

- advertentie -

Scheemda – Na jaren voorbereiding is De Toekomst er klaar voor. De voormalig strokartonfabriek opent na een grondige renovatie door Koen Meijer van 8 tot en met 10 februari haar deuren voor het eerste festival. Winterfestival Grasnapolsky strijkt in dit weekend neer in Scheemda. Het evenement presenteert vele opkomende artiesten, gevestigde namen, kunstroutes en verschillende expedities.

- advertentie -

De Toekomst kent een rijke geschiedenis. Het gebouw speelde een centrale rol in de florerende strokartonindustrie in Groningen. Met zijn 45-meter hoge schoorsteen is de fabriek een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in Noordoost-Nederland.

De Toekomst is een karakteristieke plek waar de festivalbezoeker weer voldoende kan ontdekken. Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Fabriek de Toekomst staat middenin de Graanrepubliek in Noordoost-Groningen. Dit gebied heeft een prachtig verhaal, net als de fabriek zelf. Het is een onontdekte plek in Nederland, waarmee we het publiek als detailverliefd festival weer verdieping kunnen bieden. De fabriek en de omgeving zullen dan ook weer als een rode draad door het festival lopen; in het muziekprogramma, het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.”

Grasnapolsky
Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht, vanuit het idee in de winter een festival in een hotel te organiseren. Het ontwikkelde zich in de jaren erna als een volwaardig ontdekfestival: op een unieke locatie midden in de natuur biedt het festival haar publiek de kans om veel te ontdekken rondom locatie, natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.

Het festival biedt zowel indie als elektronische muziek aan en probeert daarbij een gezonde balans te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. Naast passe-partouts zijn er nu ook dagkaarten voor het evenement te verkrijgen. Kijk voor meer informatie op www.grasnapolsky.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button