Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

The Barrel Challenge dag 3: ‘De lampen die langs de weg en bomen schieten, je waant jezelf in een rally’

- advertentie -

The Barrel Challenge Wintereditie, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: De Gasbelrokkers stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl

- advertentie -

Na het voltooien van onze opdracht, het bouwen van een sneeuwpop, zijn we vanmorgen weer op pad gegaan. De auto’s starten na de zeer koude nacht zonder mokken. De rit vandaag ging met een lange boog om de Botnische Golf heen naar Zweden. Om uit eindelijk in Umea uit te komen.

Onderweg waren er geen noemenswaardige problemen, hoewel onze auto wat moeilijk stationair liep. Wat niet raar is bij temperaturen van -30! We kwamen nog andere deelnemers tegen met kleine problemen en je laat elkaar niet staan natuurlijk!Maar met onze kundige technicus waren deze euvels gauw verholpen.  Bij deze extreme temperaturen bevriest zelfs de zee! Hoe bijzonder is het om op de bevroren zee te kunnen lopen? Dus daar hebben we gelijk maar een bak koffie gedronken.

Er zijn opvallend weinig tankstations onderweg, maar opvallend veel kleine houten hokjes.. die komen van pas, bij zeer hoge nood.  We hebben de laatste 2 uur van dag doorgebracht op bospaden, magisch! De lampen die langs de weg en bomen schieten, je waant jezelf in een rally. We hebben ook rendieren en herten gezien. Verwonderlijk hoe relaxed deze beesten de weg oversteken en zich niets aantrekken van de mens. Morgen hebben we hier ook foto’s van. Dag 4 zal gaan van umea naar ostersund. Tot morgen


Doneren
“Ons team bestaat uit 4 deelnemers: Gertjan Haaijer, Mark Vermeulen, Egbert Nijkamp en Dennis. Door de hartoperatie van Dennis zullen we de route helaas niet met ons vieren af kunnen leggen.” zegt Mark.

Egbert: “Om Dennis een hart onder de riem te steken hebben wij een persoonlijke challenge bedacht. We gaan geld inzamelen voor de Hartstichting! We willen minstens € 1000,-euro aan donaties ophalen via de actiepagina!

“Als we dit halen, dan zal ik als tegenprestatie mij laten onderdompelen in het ijskoude water van Scandinavië. Wie helpt ons mee om een waanzinnige bedrag voor de Nederlandse Hartstichting bij elkaar te dompelen?” aldus Gertjan.

Op Facebook kan je veelal live meekijken wat we onderweg tegenkomen en meemaken, volg ons hier!

Lees meer:
– The Barrel Challenge dag 2: ‘bandenwissel met spikes!’

– The Barrel Challenge dag 1: ‘Op weg naar Stockholm’
– The Barrel Challenge, volg je bij OldambtNu.nl 
– Fotoserie: ‘De Gasbelrokkers’ starten in Bad Nieuweschans aan de Barrel-tocht

Foto’s: Foto Nijkamp

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button