Algemeen

Zedenzaak krijgt vervolg: acht mannen staan terecht voor misbruik 13-jarig meisje

- advertentie -

Winschoten –  “Het is nauwelijks te meten, maar er bestaat een allerergste misdaad. De zaak van Michel M. (46) uit Winschoten zou er voor in aanmerking kunnen komen. En deze zaak krijgt donderdag en vrijdag in de rechtbank van Groningen een vervolg.” Dat schrijft Dagblad van het Noorden op hun website

- advertentie -

Seksueel misbruik
M. kreeg kreeg acht jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld, vanwege seksueel misbruik van zijn 13-jarige nichtje. Daarmee kwam de straf overeen met de eis van de officier van justitie. De man moet zijn nichtje ook een schadevergoeding van 100.000 euro betalen.

De Winschoter zou het meisje ongeveer 200 keer misbruikt hebben en haar hebben gedwongen om seks te hebben met andere mannen en dit vervolgens te filmen. De rechter heeft de man daarom veroordeeld voor ontucht met een minderjarige, mensenhandel en het maken en in bezit hebben van kinderporno.

De man bekende dat hij seks met zijn nichtje had gehad, maar ontkende het meisje gedwongen te hebben. Volgens hem was er sprake van wederzijdse instemming. De rechter oordeelde dat hier geen sprake van was, omdat de man haar zeer dreigende en dwingende berichten stuurde.

Lees ook: Winschoter krijgt acht jaar cel en tbs voor misbruik nichtje

Vervolg
De zaak krijgt aankomende donderdag en vrijdag een vervolg. Uit het onderzoek is gebleken dat 12 tot 15 mannen het meisje op wrede wijze seksueel hebben misbruikt. Dit gebeurde op afgelegen plekken bij het Beersterbos bij Beerta, het Sterrebos in Winschoten en in de Blauwestad. De politie heeft 8 van hen te weten traceren. Zij staan deze twee dagen terecht.

De mannen, in de leeftijd van 25 tot 46 jaar komen uit Winschoten, Hoogeveen, Drouwen, Almere, Groningen en Den Helder. Soms werd ze tijdens het misbruik gedwongen drugs te gebruiken.

Eind 2017 stapte het meisje, toen 15 jaar, naar de politie. Tijdens het onderzoek is een groot aantal films achterhaald. Ook onderschepte de politie ontelbare chatberichten en e-mails met daarin ook de namen van de verdachten die nu terechtstaan.

Lees ook: Acht jaar cel geëist tegen Oldambtster wegens misbruik 13-jarig nichtje

Foto: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button