AlgemeenGemeente

Colleges Oldambt, Pekela en Westerwolde op werkbezoek bij Afeer

- advertentie -

Winschoten – 1 juli 2018 was de start van het nieuwe werkbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Hoogste tijd voor de colleges van de drie gemeenten om op 22 januari 2019 nader kennis te maken met Afeer!

- advertentie -

Werklab Vlagtwedde
De aftrap van het werkbezoek was bij het Werklab Vlagtwedde. De collegeleden werden hier geïnformeerd over de werklab- en de carrousel-methode en rondgeleid door de kwekerij. Net als op de andere afdelingen van het werkleerbedrijf kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de kwekerij werkervaring opdoen, waarmee de kans op het vinden van een betaalde baan wordt vergroot.

Werkleerbedrijf Winschoten
Vervolgens stapte het gezelschap op de bus naar het werkleerbedrijf van Afeer in Winschoten. Daar volgde een indeling in drie groepen. Elke groep kreeg een ander programma aangeboden. Op twee locaties aan de Romijnweg bevinden zich de beschutte werkplekken. De deelnemers aan het werkbezoek lieten zich uitgebreid voorlichten bij de assemblage-afdeling, waar led-straatverlichting wordt gemonteerd, en namen daarna nog een kijkje bij de drukkerij, de stoffeerderij en de voedselveilige inpakafdeling.

Ondernemers aan het woord
Tijdens de busrit terug naar Vlagtwedde vertelden twee ondernemers over hun ervaringen met Afeer. Allebei, de een vanuit het taxibedrijf en de ander vanuit een organisatie voor thuishulp, waren ze positief over de samenwerking met Afeer. Het gezamenlijke doel is immers mensen laten door- en uitstromen naar betaald werk.

Trots
Na afloop van het werkbezoek verwoordde wethouder van de gemeente Oldambt en bestuursvoorzitter van Afeer Kees Swagerman het algemene gevoel als volgt: “Alle collegeleden kennen Afeer natuurlijk maar als je met eigen ogen ziet wat hier allemaal gebeurt, dan kun je niet anders dan trots zijn op ons gezamenlijke werkbedrijf!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button