Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

The Barrel Challenge dag 4: ‘De “locals” weten niet wat ze meemaken!’

- advertentie -

The Barrel Challenge Wintereditie, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: De Gasbelrokkers stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl

- advertentie -

Na het ontbijt, werd de auto weer volgeladen en opgestart. Wederom probleemloos, gelukkig! Dat kon Mark niet zeggen, hij begon de dag met koorts. Nadat we een nieuw paar handschoenen voor Egbert hebben gehaald, ging de route verder richting Östersund! We zijn veelal van de hoofdroute afgeweken om weer via prachtige bospaden dwars door winters Zweden te rijden.

Tijdens één van onze pauzes ontdekten we een groot meer, waar we natuurlijk even met de auto op moesten. Het was van korte duur, want ondanks dat krakend ijs niet breekt, hielden we het na 2 minuten voor gezien!

De “locals” weten niet wat ze meemaken als er 350 auto’s door hun stille, bijna verlaten dorpjes razen! Een oud stel van bijna 80 wilde dit grootse tafereel graag vastleggen. De dame wist ons nog te vertellen dat het bord voor de beren er niet voor niets stond. “Er leven zeker 5 grote beren hier”, vertelde ze in haar beste Engels.

Zweden is ongekend mooi en we kwamen weer rendieren tegen, tientallen zelfs! Toen we op weg waren naar een barrellaar in nood, liep er een rendier voor de auto uit. Ze zijn echt nergens bang voor!

In de pechhulp app werd een verzoek om hulp gedaan. Een team uit Musselkanaal zat vast op een doodlopende en niet geschoven weg. Onze fantastische 4×4 ploegt overal doorheen en het lag op onze route, dus we hebben ze geholpen.
Daarna zijn we rechtstreeks naar onze eindbestemming gereden, waar ons om half 8 een reservering in een steakhouse stond te wachten!

Onze inzamelingsactie zit al op 77% van ons streefbedrag! Als u nog niet gedoneerd heeft, dat mag nog steeds! Alle kleine beetjes helpen! Help ons naar het eindbedrag en help Gertjan het water in! Alvast bedankt …


Doneren
“Ons team bestaat uit 4 deelnemers: Gertjan Haaijer, Mark Vermeulen, Egbert Nijkamp en Dennis. Door de hartoperatie van Dennis zullen we de route helaas niet met ons vieren af kunnen leggen.” zegt Mark.

Egbert: “Om Dennis een hart onder de riem te steken hebben wij een persoonlijke challenge bedacht. We gaan geld inzamelen voor de Hartstichting! We willen minstens € 1000,-euro aan donaties ophalen via de actiepagina!

“Als we dit halen, dan zal ik als tegenprestatie mij laten onderdompelen in het ijskoude water van Scandinavië. Wie helpt ons mee om een waanzinnige bedrag voor de Nederlandse Hartstichting bij elkaar te dompelen?” aldus Gertjan.

Op Facebook kan je veelal live meekijken wat we onderweg tegenkomen en meemaken, volg ons hier!

Lees meer:
– The Barrel Challenge dag 3: ‘De lampen die langs de weg en bomen schieten, je waant jezelf in een rally’

– The Barrel Challenge dag 2: ‘bandenwissel met spikes!’
– The Barrel Challenge dag 1: ‘Op weg naar Stockholm’
– The Barrel Challenge, volg je bij OldambtNu.nl 
– Fotoserie: ‘De Gasbelrokkers’ starten in Bad Nieuweschans aan de Barrel-tocht

Foto’s: Foto Nijkamp

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button