AlgemeenIncidenten

Politie: ‘Wie zijn de verdachte mannen bij brand Langestraat?’

- advertentie -

Winschoten – De brand die donderdagavond 3 januari twee historische panden in de Winschoter Langestraat in de as legde heeft mogelijk een voorgeschiedenis.

- advertentie -

In de nacht van woensdag op donderdag hebben vermoedelijk twee mannen bij de deur van een bewoonster op de eerste verdieping gestaan. De vrouw heeft de politie gebeld maar toen zij kwamen waren de mannen verdwenen.

De bewoonster hoorde ’s nachts een knal, hoorde iemand in gebrekkig Nederlands roepen en zag dat er een afschermplaat bij de deur was weggetrapt. ‘De bewoonster kon ons geen goed signalement geven maar volgens haar waren het twee donker gekleurde jongemannen van wie in ieder geval één gebrekkig Nederlands sprak.’ aldus de politie.

Het zou mogelijk kunnen zijn dat de twee mannen met de brand te maken hebben, de avond erna. ‘Wij proberen er uiteraard achter zien te komen wie dit tweetal is en wat de bedoelingen waren. Tot nu toe is ons dat nog niet gelukt. We hopen dat iemand de twee in de Langestraat of de nabije omgeving heeft gezien.’zegt de politie.

‘Mocht dat het geval zijn bel ons dan alsjeblief via 0900-8844 (bureau Winschoten). Je kunt ons via Messenger ook een bericht sturen en wil je anoniem blijven kun je bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 terecht Je bent uiteraard ook welkom als je op een andere manier iets over de brand weet of iets hebt gezien.’ is de oproep.

Lees meer:
– Brandweer: “Onze inzet was erop gericht om erger te voorkomen”

– Vier panden zwaar beschadigd na brand in Winschoten
– Groot winkelgebied afgesloten voor winkelend publiek

- advertentie -

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button