AlgemeenIncidenten

Politie: “Wie herkent deze auto?”

- advertentie -

Winschoten – In het politieonderzoek naar de brand dinsdagavond 3 januari in het centrum van Winschoten krijgt de politie steeds meer informatie boven water. “Veel van die informatie werpt logischerwijs weer nieuwe vragen op. Zo willen we erg graag weten wie de personen zijn in de auto op deze foto.” aldus de politie.

- advertentie -

De wagen heeft op de bewuste avond geruime tijd in de Langestraat voor de panden gestaan die later door de brand werden verwoest. De auto en ook de inzittenden zijn door een aantal voorbijgangers gezien. De politie is dan ook specifiek op zoek naar deze mensen.

Het gaat om een mevrouw met een plastic tas in haar hand, om een man met lichte schoenen en met een stapeltje papieren in z’n hand die met zijn mobiel bezig is en om een jongen met zwarte handschoenen op een fiets. “Maar uiteraard komen we graag met iedereen in contact die ons kan helpen. Iedere informatie, hoe onbelangrijk die misschien ook lijkt, kan voor ons erg interessant zijn.” zegt de politie.

Lees ook: Politie: ‘Wie zijn de verdachte mannen bij brand Langestraat?’

De auto op de foto is naar alle waarschijnlijkheid een ouder model VW Golf. De wagen rijdt iets voor negen uur vanaf de Gaslaan de Langestraat in en stopt voor de voormalige winkel van J.E. Smid. Op camerabeelden is te zien dat er een drietal volwassen mensen uit de wagen stapt. De auto rijdt voor het uitbreken van de brand, rond half tien, weer via dezelfde weg terug.

“Onze oproep om informatie naar de twee donker gekleurde mannen die daags voor de brand bij een bewoonster aan de deur zijn geweest heeft veel reacties opgeleverd. De ‘gouden tip’ zat er nog niet tussen maar met de informatie zijn we druk aan het werk.” aldus de politie.

De politie is te bereiken via het algemeen nummer 0900-8844 (politiebureau Winschoten). “Je kunt ons eventueel ook via Messenger een bericht sturen. Wil je anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.” zegt de politie.

Lees meer:
– Brandweer: “Onze inzet was erop gericht om erger te voorkomen”

– Vier panden zwaar beschadigd na brand in Winschoten
– Groot winkelgebied afgesloten voor winkelend publiek

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button