Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Man die agent naar keel greep krijgt huisverbod

- advertentie -

Winschoten –  De man die een politieagent naar de keel greep, heeft een huisverbod opgelegd gekregen. De politie kreeg afgelopen zondagavond een melding van huiselijk geweld. Toen de politie de man wilde aanhouden ontstond er een hand gemeen waarbij de man naar de keel van een agent greep.

- advertentie -

De man werd uiteindelijk overgebracht naar het cellencomplex in Groningen.

Maandagochtend is de verdachte gehoord door agenten van het team ‘Veel Voorkomende Criminaliteit’ (VVC). Nadat de man zijn verklaring had afgelegd, is hij vrij gelaten. Hij heeft een huisverbod gekregen.

Huisverbod
De burgemeester of namens hem de hulpofficier van justitie kan de pleger van huiselijk geweld een huisverbod opleggen. Dan mag de huiselijk geweldpleger tien dagen lang zijn of haar woning niet meer in. “In deze periode mag hij of zij ook geen contact opnemen met het slachtoffer en de eventueel betrokken kinderen. Doet hij dit wel, dan is hij wederom strafbaar.” aldus de politie Oldambt.

“In deze afkoelingsperiode kan de nodige hulpverlening voor alle betrokkenen op gang komen en kan verdere escalatie worden voorkomen. Na deze tien dagen kan het huisverbod verlengt worden tot maximaal vier weken. De zaak loopt dus nog.” schrijven ze.

Lees ook: Verdachte pakt agent bij de keel tijdens aanhouding

Foto: Politie.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button