AlgemeenPolitiek

GroenLinks wil snellaadstations voor auto’s in elke gemeente

- advertentie -

Groningen/ Scheemda – De mobiliteit in onze provincie wordt steeds duurzamer. Steeds meer mensen overwegen hun op fossiele brandstof rijdende auto in te ruilen voor een hybride of elektrische auto, maar de onzekerheid over de vraag waar zij de accu van zo’n auto kunnen laden verhindert dat zij de overstap maken.

- advertentie -

Dat moet anders volgens Jeroen Hut, kandidaat Statenlid voor GroenLinks: ‘Mijn eigen ervaring is dat snelladers in onze provincie zeldzaam zijn. We hebben meer snellaadstations nodig om aan de toenemende vraag te voldoen en de overstap van fossiel naar elektrisch aantrekkelijker te maken. We willen dat iedereen in Groningen de mogelijkheid moet hebben over te stappen van fossiele brandstoffen naar elektrisch, ongeacht waar je woont. Nu zijn grote delen van de provincie ontoereikend voorzien van laadpunten. Een betere laadinfrastructuur is erg belangrijk, zodat ook inwoners buiten het stedelijk gebied rondom de stad Groningen kunnen profiteren van de voordelen van elektrisch rijden. Het is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook voor de leefbaarheid en vermindering van de CO2uitstoot in onze provincie.

Snellaadstations
Met alleen snellaadstations in Haren, Marum en Scheemda is de provincie niet klaar voor de groei van het aantal elektrische voertuigen. In de nieuwe gemeente Groningen bijvoorbeeld is er op dit moment alleen dat ene snellaadstation in Haren bij de A28; het noorden, oosten en westen van de stad zijn niet voorzien. Er zijn mogelijkheden te over, bijvoorbeeld op P+R terreinen kunnen laadpleinen komen zodat parkeren met laden gecombineerd kan worden.

Jeroen Hut: ‘GroenLinks wil dat elke gemeente een snellaadstation langs een provinciale weg krijgt. Daarom komt onze nieuwe Statenfractie komend jaar met een voorstel voor een inventarisatie van mogelijke locaties en de snelle uitrol van een netwerk van snellaadpalen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat inwoners in alle delen van de provincie de overstap naar schone mobiliteit kunnen maken.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button