AlgemeenOp stapSport

Ruim 880 deelnemers bij laatste editie Blaauwbekmarathon

- advertentie -

Blauwestad – Ruim 880 deelnemers deden afgelopen zaterdag mee aan de vijfde en tevens de laatste Blauwbekmarathon. Het startschot werd gelost door wethouder Erich Wünker, burgemeester Cora-Yfke Sikkema moest helaas afzeggen vanwege griep.

- advertentie -

Ook dit jaar had de organisatie weer nieuwe, aantrekkelijke routes uitgezet. Er kon worden gekozen voor de hardloopafstanden 5 kilometer, 10 kilometer, de halve marathon en de hele marathon. Ook wandelaars waren weer van harte welkom. Zij konden zich inschrijven voor 10 kilometer of een halve marathon. Voor de jeugd was er per leeftijdscategorie een afstand.

Permanente marathon parcours
Hoewel het de laatste editie is, verdwijnt de Blaauwbekmarathon toch niet helemaal. De routes worden namelijk permanent. De markeringen langs het parcours blijven na deze editie staan. De Blaauwbekmarathon wordt zodoende het eerste officiële permanente marathon parcours van Nederland.

De Blaauwbekmarathon werd georganiseerd door AV Aquilo die met het permanente parcours een uniek trainingsparcours aanbiedt voor de loopgemeenschap in Nederland. Het permanente parcours wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Projectbureau Blauwestad, de gemeente Oldambt en AV Aquilo.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button