AlgemeenIncidenten

Onbemande radiozender K&G maandagmiddag ontmanteld

- advertentie -

Noordbroek – Sinds donderdagavond was het signaal van de illegale radio zender K&G in de wijde omgeving te horen. Het illegale radio station verzorgde een uitzending op de 100.00mhz vanuit Noordbroek.

- advertentie -

De zendinstallatie was in een telefoonmast geplaatst aan de Scheemderweg in Noordbroek. Opsporingsambtenaren van het agentschap telecom hebben de zender maandagmiddag omstreeks 14:00uur uitgeschakeld en in beslag genomen.

De toegang naar de mast was geblokkeerd door grote D-sluitingen. Om uiteindelijk toegang tot de zender te krijgen werd een haakse slijper ingezet.

Onbemand
Het gebeurt steeds vaker dat radiopiraten hun apparatuur “onbemand” plaatsen. Vaak ontlopen ze zo toren hoge boete’s omdat het voor de opsporingsambtenaren moeilijk te achterhalen is wie de zender heeft geplaatst.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button