Algemeen

Feestelijke diploma uitreiking bij Virol E-waste

- advertentie -

Winschoten – Donderdag 14 februari namen 5 leerlingen van de derde opleidingsgroep van de Virol E-waste Academy hun diploma in ontvangst. Het diploma werd hen uitgereikt door docent Frans Voornhout van het Noorderpoort. Daarbij waren ook Anneloes Oldenburger van Virol E-waste en coördinator Saskia Pepping (Afeer) aanwezig.

- advertentie -

De leerlingen hebben het afgelopen schooljaar hard gewerkt voor het Entree diploma Assistent Installatie- en constructietechniek. Een dag per week volgden zij les op de Campus in Winschoten. Daarnaast liepen zij wekelijks drie dagen stage bij Virol E-waste.

Het opleidingstraject is het resultaat van de samenwerking tussen Virol E-waste, Afeer, en Noorderpoort. Mensen die niet aan een baan kunnen komen krijgen een kans om aan de slag te gaan in de techniek, productie of logistiek. Met een MBO 1 diploma op zak en de benodigde werkervaring, kunnen deze vijf leerlingen goed van start. Alle vijf leerlingen stromen door naar een betaalde baan, waarvan vier bij Virol E-waste zelf.

In maart 2019 start er een nieuwe opleidingsgroep. Daar zijn nog plekken vrij. Wie woonachtig is in de gemeente Oldambt, gemeente Pekela of gemeente Westerwolde kan via Afeer instromen. Voor overige gemeenten geldt dat zij contact op kunnen nemen met Anneloes Oldenburger van Virol E-waste.

Foto: Gerrie Meijer/ Afeer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button