AlgemeenOp stap

Kwelderwandeling Nieuwe Statenzijl

- advertentie -

Nieuwe Statenzijl – Op zondag 3 maart organiseert Het Groninger Landschap een kwelderwandeling bij de Dollard.

- advertentie -

Genieten van de schoonheid en stilte bij Nieuwe Statenzijl, op de grens van Nederland en Duitsland, dat kan op deze zondag begin maart met een wandeling onder begeleiding van gidsen van Het Groninger Landschap.

In dit zuidelijke deel van de Dollard is goed zichtbaar hoe de Dollard een inham langs de Waddenkust is. Bij Nieuwe Statenzijl vormt de Dollard een bijzonder brakwatergetijdenlandschap. We wandelen over de kwelder en banen ons een weg door het hoge riet waar de drooggevallen Dollard met voedsel zoekende vogels voor ons opduikt.

De wandeling start bij de kiosk boven op de sluis.
Locatie: Nieuwe Statenzijl Schutsluis 9688 TN Drieborg
Tijd: 14.00 – 16.30 uur. Gratis deelname.
De wandeling is circa 4 kilometer lang. Trek stevige waterdichte schoenen aan en vergeet uw verrekijker niet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button