AlgemeenOp stap

Carolina Dijkhuizen brengt een eerbetoon aan de Queen of Disco: Donna Summer

- advertentie -

Winschoten – Carolina Dijkhuizen gaat de komende maanden de theaters in met ‘Thank God It’s Donna’ om een eerbetoon te brengen aan de in 2012 overleden discozangeres Donna Summer. Na jaren gespeeld te hebben in grote musicals (o.a. in Aida, The Lion King, Dreamgirls en Sister Act) is het de eerste keer dat Carolina met een muziekprogramma te zien zal zijn. Het blijkt een lang gekoesterde wens.

- advertentie -

Waarom stap je na jaren van musicals nu als zangeres het podium op?
“Ik wil al heel lang als zangeres een andere kant van mezelf laten zien, iets dat nog dichter bij me staat dan alle fantastische musicals die ik heb gedaan. Maar ik ga niet zómaar zingen; ik ga de geweldige songs van de Queen of Disco Miss Donna Summer brengen. Het is een droom die uitkomt!”

Wat betekent Donna Summer voor jou?
“Donna Summer is een grote inspiratie voor mij. Haar carrière loopt als een rode draad door mijn leven. We begonnen allebei in een kerkkoor en gingen daarna in musicals zingen. Ik hoop net als Donna op een carrière als popzangeres.”

Er wordt wel gezegd dat je qua uiterlijk op haar lijkt!
“Ja, klopt! Ik hoor al mijn hele leven “Zeg, weet jij op wie je lijkt?”. Mensen zeggen dat ik dezelfde stem en uitstraling heb en zelfs enkele trekjes in mijn gezicht. Ik zie dat allemaal als een groot compliment.”

Waarom The Queen of Disco in het theater brengen?
“Ik vind het geweldig om haar muziek levend te houden op de plek die ook Donna zo dierbaar was: het theater. Het geeft mij de mogelijkheid om niet alleen al die geweldige hits te zingen, maar om ook tussendoor iets te vertellen over Donna’s leven en waarom ik haar zo bewonder. We gaan natuurlijk vooral dansen! Niemand zal kunnen blijven zitten.”

Het lijkt alsof Donna helemaal terug is: een musical op Broadway, haar producer Giorgio Moroder speelt een show in Paradiso en nu sta jij met ‘Thank God It’s Donna’ in de theaters. Hoe komt dat denk je?
“De liedjes van Donna zijn natuurlijk nooit weg geweest. Iedereen kent ze en je hoort ze dagelijks op de radio. We leven nu in een tijd waarin mensen, vooral ook jonge mensen, willen weten waar het allemaal vandaan komt. Ze willen weten wie Donna was. Dat ga ik ze laten zien!”

Wie was Donna dan?
“Ze was een fenomenale zangeres, naar ook een sterke vrouw die haar eigen carrière uitstippelde, haar eigen songs schreef en als enige discoster ook na de 70’s wereldhits bleef scoren. Van Beyoncé tot Whitney Houston; alle muziekdiva’s na haar lieten zich door haar inspireren. Ik ook!”

Met wie sta je op het podium?
“Met het Gare du Nord Orchestra. Veel zullen de naam Gare du Nord kennen van het album en de gelijknamige show ‘Sex ‘n’ Jazz’. Zij wilden al langer een tribute brengen aan de muziek van Donna Summer en Giorgio Moroder, omdat die 70’s disco sound een inspiratie voor ze was. Dat wij elkaar tegen zijn gekomen lijkt een match made in heaven.”

Wat is je favoriete song van Donna?
“Heb je even? ‘MacArthur Park’ is een favoriet natuurlijk; die opbouw! Maar ook ‘Hot Stuff’ en ‘Bad Girls’ zijn favorieten. Ik doe ze wel eens in een medley en dan gaan de mensen uit hun dak! We doen ook ‘Could It Be Magic’, ‘I Feel Love’ en natuurlijk een hele lange versie van ‘Last Dance!’. We doen ook de 80’s hits als ‘This Time I Know It’s For Real!’. Kortom, te veel om op te noemen.”

Is het niet ontzettend spannend om in de huid van zo’n grote ster te kruipen?
“Vreemd genoeg is het veel minder spannend dan een rol spelen in een musical. Ik ga liedjes zingen van iemand die ik erg bewonder en dat doe ik als mezelf. Het wordt geen verkleedpartij, het is vooral écht. De passie die ik voor Donna heb maakt dat ik er enorm naar uitkijk.”

Hoe gaat het eruit zien in de zaal?
“We hebben een geweldige lichtshow. Het is alsof je de sfeer van de heerlijke 70’s en 80’s disco party’s herbeleefd, maar dan van nu. Er is ook veel aandacht voor het geluid. Dat hoort gewoon bij deze iconische muziek. Het is natuurlijk één groot feest van herkenning. Het nodigt allemaal uit tot dansen en meezingen. Ik zou zeggen: Let’s party!”

De voorstelling ‘Thank God It’s Donna: A Tribute To Donna Summer’ met Carolina Dijkhuizen en het Gare du Nord Orchestra is op zaterdag 16 maart te zien in Cultuurhuis De Klinker. Kaarten zijn te koop via de theaterkassa en de website www.indeklinker.nl.

Foto: Aad Nieuwland

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button