Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Carolina Dijkhuizen na 20 jaar weer in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Radio Winschoten had ook de nodige aantrekkingskracht op lokale nationale en zelfs internationale artiesten. Ook daar gaan we in deze serie over 25 jaar Radio Winschoten aandacht aan besteden.

- advertentie -

Deze week staat Carolina Dijkhuizen in de schijnwerpers. Ze brengt op het toneel van De Klinker een daverende ode aan Donna Summer. Carolina heeft in de achter ons liggende jaren al de nodige handen op elkaar gekregen, door haar optredens in tal van musicals, waaronder De Lion King.

(Lees verder onder de foto)

Dat begon succes begon wat ons betreft trouwens allemaal in 1997. Radio Winschoten kende een amusementsprogramma dat door het leven ging als Magazine. De makers van dat programma lieten met grote regelmaat lokale en nationale artiesten optreden, met daarbij de aantekening dat er altijd live gezongen moest worden. Die artiesten boden zich voor een groot deel zelf aan, maar soms werden we door derden getipt.
Dat was bij Carolina Dijkhuizen ook het geval. Sport Lokaal verslaggever Erik Blaauw werkte bij het RDW in Veendam. Een van zijn collega’s ging door het leven met als achternaam Dijkhuizen. Tijdens het nuttigen van de lunch kwam het gesprek op de dochter van de heer Dijkhuizen, die –zoals hij dat zelf aan gaf- aardig kon zingen. Het toeval wilde dat ze samen met een aantal andere meiden over een week in Winschoten zou optreden. Dat ging toen nog onder de artiestennaam V-Alive, een meidengroep die onder de leiding van Patty Brard de wereld zou veroveren. Erik stelde voor de dames uit te nodigen voor een optreden in Radio Winschoten Magazine en na een kort contact met het management was dat geregeld.

(Lees verder onder de foto)

We weten inmiddels dat Carolina een fantastische stem heeft en dat liet ze destijds ook horen samen met haar 4 collega’s. Niet alleen werden een aantal liedjes gezongen, maar de dames waren ook zo bereidwillig om een aantal jingles in te zingen die nog steeds in het programma Magazine gebruikt worden.

Wij waren destijds erg onder de indruk van deze artiesten, maar daar stonden we niet alleen in. Op de zaterdag dat de opnames met V-Alive werden gemaakt, beleefde Winschoten ook de intocht van Sinterklaas. De goedheiligman bezocht jaarlijks, na zijn plichtplegingen in het centrum en het plaatselijke ziekenhuis, als afsluiting het sportprogramma van Radio Winschoten Sport Lokaal. Daar trof hij, tot zijn zichtbare grote vreugde, de dames van V-Alive en we hebben begrepen dat deze ontmoeting heeft geleid tot een eeuwige vriendschap. Niet in de laatste plaats omdat de dames natuurlijk ter plekke een sinterklaasliedje ten gehore brachten.

Radio Winschoten is er best trots dat ze ook een beetje aan de wieg hebben gestaan van de carrière van Carola Dijkhuizen.

(Lees verder onder de foto)

Het programma Magazine bestaat overigens nog steeds en wordt wekelijks door Bjorn Brouwer, Ard van der Velde en Jan Keitz gemaakt voor Radio Westerwolde. Magazine is op zondag tussen 12 en 1 uur te beluisteren.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button