Algemeen

Geuko van Lang veilig aangekomen in de Verenigde Staten

- advertentie -

Winschoten – Geuko van Lang is rond 22.00 uur veilig geland in de Verenigde Staten, Washington Airport.  Met de taxi zullen ze naar Baltimore gaan. Rond 13.00 uur is Geuko samen met zijn vader Gert Jan en een verpleegkundige opgestegen vanaf Schiphol. 

- advertentie -

“Tijdens het opstijgen en landen moet Geuko rechtop zitten, tijdens de reis zal hij vooral proberen te liggen.” zegt Gert Jan tegen RtvNoord.

Als alles loopt zoals verwacht, verblijven Gert Jan en Geuko twee maanden in de VS. Geuko’s moeder Gerda en zijn broertje Gijs blijven thuis in Winschoten. De behandeling biedt nieuwe hoop voor Geuko, maar een garantie dat de behandeling aanslaat is er niet.

Verlamd
Geuko raakte in de zomer van 2016 van de een op de andere dag verlamd. Hij bleek een zeldzame polio-achtige ziekte te hebben. Alleen een dure intensieve behandeling in de VS zou kunnen helpen. Na een succesvolle inzamelingsactie was er genoeg geld.

Veel acties
De behandeling van Geuko in de VS zou zo’n 270 duizend euro gaan kosten. Door het tv-programma ‘Je Geld of Mijn Leven’ van de EO kreeg Geuko  landelijke bekendheid, waarna het de ouders van Geuko lukte om een groot deel van het bedrag op te halen.

OldambtNu.nl heeft een dossier opgebouwd met alle berichten.
Deze valt hier te vinden.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button