Algemeen

Twintig mensen aan de slag bij Droginet in Winschoten via De Kansrijke Leerweg

- advertentie -

Winschoten – Al bijna 160 mensen in onze provincie zijn aan het werk gekomen via het project De Kansrijke Leerweg. Verschillende bedrijven in onze provincie worden in hun groei beperkt doordat ze geen geschikt personeel kunnen vinden. Daarom ging in 2017 het project De Kansrijke Leerweg van start om bedrijven in Groningen aan vakmensen te helpen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vak te laten leren. De provincie stak hier samen met gemeenten, de UWV en opleidingsinstellingen vier miljoen euro in.

- advertentie -

Banen
In 2018 zijn al 85 vacatures ingevuld bij de deelnemende bedrijven van de Kansrijke Leerweg. Naar verwachting komen daar tot april dit jaar nog eens 75 banen bij. Bij de start van het project was het doel om tot en met 2020 100 mensen aan het werk te helpen. Daarmee is de doelstelling halverwege het project al ruimschoots gehaald.

Deelnemende bedrijven
Deelnemende bedrijven aan de Kansrijke Leerweg zijn: CW Techniek in Stadskanaal en Marum, Droginet uit Winschoten, JC Electronics uit Leek, Pezy uit Groningen, De Verbinding uit Groningen, Virol uit Scheemda en Witec uit Stadskanaal. Bij CW Techniek starten dankzij het project de komende tijd twintig mensen met een leerwerktraject. Na de opleiding is het de bedoeling dat ze een vaste baan krijgen bij het bedrijf. Bij Droginet gaan tien nieuwe mensen aan het werk.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button