Algemeen

Rectificatie: 25 Jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten uitstekende voedingsbodem voor plaatselijke politici

- advertentie -

Winschoten – In deze editie over 25 jaar Radio Winschoten besteden we aandacht aan het feit dat inmiddels een zeer aanzienlijk aantal ex-radiomakers een carrière maken in de plaatselijke politiek. Dat is overigens minder verwonderlijk als het lijkt.

- advertentie -

Tot onze spijt is een fout geslopen in de tekst. We vermeldden ten onrechte dat Kirsten Perdok deel zou uitmaken van de partij Gemeentebelangen Oldambt, terwijl ze nog steeds een zeer gewaardeerd medewerkster als van de Partij voor het Noorden. Onze excuses daarvoor, Inmiddels is de tekst aangepast.

Sociale gevoel – een erg voorname eigenschap in de politiek- was ook erg belangrijk binnen de diverse redacties. Immers de omroep moest 52 weken per jaar elk weekend –en zelfs daarbuiten- programma’s maken. Dan moest iedereen op elkaar kunnen rekenen. Geen zomerstop zoals die bij veel andere omroepen wordt gehanteerd. Bij ziekte, studie, vakantie of wat voor andere oorzaak dan ook, moest iemand anders de zaak waarnemen en dat kan alleen als er een sociale cohesie is, welke functie je dan ook bekleedde. En dat lukte elke keer weer.

(Lees verder onder de foto)

Dat sociale gevoel zetten een aantal ex-collega’s nu dus opnieuw in, maar nu via de politiek. Vandaag beperken we ons tot een opsomming van de mannen en vrouwen die kozen voor het zogenaamde “pluche”. Een aantal van deze radiomakers komen in een latere editie nog uitvoerig langs met interessante anekdotes. De foto’s die we tonen zijn uit hun Radio Winschoten tijd.

Allereerst Kirsten Perdok, die haar politieke ambities ten toon spreidt via de Partij voor het Noorden. We zien haar op de foto waar ze met haar collega’s bureauredactiewerkzaamheden verricht. Die collega’s zijn Judith Tack, Annette Ziengs en Karin de Lange.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)

- advertentie - 

Henk van der Laan was binnen de bureauredactie een collega van Kirsten Perdok en daarom is het wellicht ook niet verwonderlijk, dat ook hij terecht kwam bij de partij Gemeentebelangen Oldambt. Overigens fungeerde Henk ook als nieuwslezer. Op de foto zit Henk naast presentatrice Marianne Consten.

Roel Koning heeft veel taken verricht bij Radio Winschoten. Hij was onder meer verslaggever, maar staat in ons geheugen gegrift als fondsenwerver voor de actie die Sport Lokaal jaarlijks organiseerde voor de gehandicapte kinderen. Roel is – net als zijn vader- druk om binnen de PvdA carrière te maken, overigens wel in Stadskanaal. Roel is afgebeeld bij de overhandiging van de door sponsoring beschikbaar gestelde shirts voor de G voetballers van Bato.

(Lees verder onder de foto)

Nog een PvdA man en wel in de persoon van Rolf Huizinga. Hij is inmiddels speaker bij atletiekwedstrijden, organisator van de Nelli Cooman Games, maar startte zijn carrière als een zeer unieke finish verslaggever bij de RUN namens Sport Lokaal. Rolf staat op de foto naast een van de winnaars van de Run in Winschoten Andrzej Magier.

(Lees verder onder de foto)

Ger Klein tracht zijn partij Gemeentebelangen Oldambt naar een hoger plan te brengen, waarbij hij geassisteerd wordt door zijn dochter Sandra die ook al een Radio Winschoten verleden heeft. Naamsbekendheid kreeg Ger al via Radio Winschoten. Ger was de zeer succesvolle presentator van de bingo en het verzoekplatenprogramma, maar startte zijn radio carrière als verslaggever bij Sport Lokaal. Gert staat met zijn kapiteinsoutfit centraal in beeld. Verder op deze foto staand Erik Blaauw, Sandra Klein, Peter Kolder, Jurrie Modderman en Okko Veen. Zittend Robert Keitz en Jan Keitz

(Lees verder onder de foto)

Tot slot twee mannen die weliswaar geen Radio Winschoten medewerkers waren, maar bij betrokken bij een omroep. Ook zij kozen voor een politieke carrière, Beide overigens voor de Partij voor het Noorden te weten Jurrie Nieboer (ex Omroep Scheemda) en Be Zwiers die het inmiddels heeft gebracht tot statenlid. Be was voorzitter van RTV LOGO.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button