AlgemeenSport

Volleybalvereniging Abiant/Set Uppers eert haar scheidsrechters

- advertentie -

Scheemda – Zoals iedere club, kan ook volleybalvereniging Abiant/Set Uppers niet functioneren zonder vrijwilligers. Afgelopen zaterdag werden daarom vijf scheidsrechters in het zonnetje gezet, die samen al meer dan 150 jaar actief zijn.

- advertentie -

Auke Vonck leidt al meer dan 40 jaar volleybalwedstrijden in goede banen. Anita Huizinga, Lucas Kamps en Joop Sillius hanteren al 30 jaar de scheidsrechtersfluit, terwijl Michiel Dietvorst 25 jaar actief is.

Namens de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) was scheidsrechterscoördinator Marian Folmer aanwezig om Vonck de gouden officialspeld te overhandigen, terwijl de ander vier de zilveren officialspeld kregen.

Folmer benadrukte het belang van deze vrijwilligers. ,,Zonder scheidsrechter, kan er geen wedstrijd gespeeld worden.’’ Abiant/Set Uppers-voorzitter Gerard Siemons bedankte namens de vereniging de scheidsrechters voor hun jarenlange inzet.

Abiant/Set Uppers maakt de laatste jaren een gestage groei qua ledenaantal door. Vooral de jeugdafdeling groeit als kool, waardoor Abiant/Set Uppers zich de grootste volleybalvereniging van Oost-Groningen mag noemen.

Na het in ontvangst nemen van hun bondsspelden gingen Vonck en zijn collega’s onmiddellijk door naar de speelvelden. Zo zag Vonck de heren van Abiant/Set Uppers een duidelijke 4-0 zege op Lycurgus boeken in de promotieklasse. Pas na het laatste fluitsignaal konden hij en de anderen de vele felicitaties in ontvangst nemen.

Foto’s: Abiant/ Setuppers

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button