Algemeen

Vliegbedrijf Tom van der Meulen start met de bouw van “Museum Hangaar Oostwold”.

- advertentie -

Oostwold – In April wordt gestart met de bouw van de Museum Hangaar, de hangaar die onderdak gaat bieden aan de historische vliegtuigen van ons vliegbedrijf. Het vliegbedrijf beschikt over een aantal zeer bijzondere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, die tot nu toe werden gestald bij de andere vliegtuigen, waaronder de zeldzame P-51 Mustang en de Harvard AT-16. De P-51 Mustang wordt vooral ingezet voor herdenkingsvluchten en op Airshows. De Harvard wordt ook ingezet op Airshows en daarnaast gebruikt als trainingstoestel.

- advertentie -

Door een speciale hangaar te bouwen voor alleen de historische vloot kunnen we meer aandacht geven aan deze prachtige vliegtuigen met vaak een imposante historie. Ons vliegveld is uniek omdat wij als enige de combinatie met het vliegen met historische vliegtuigen en het opereren van een vliegveld combineren. Zo wordt er op 9 en 10 Juni de 10de editie van de Oostwold Airshow gehouden, een prachtig evenement ( www.oostwoldairshow.nl).

De Museum hangaar zal niet alleen gebruikt worden voor de Mustang en de Harvard, maar er zal ook aandacht worden besteed aan de historie van het vliegbedrijf en van luchtvaart in bredere zin. Zo zal ook een historisch Piper Cub sproeivliegtuig worden getoond.

Het vliegbedrijf, dat is opgericht in 1956, is een van de oudste luchtvaartondernemingen van Nederland en kent een rijke luchtvaarthistorie. Het is begonnen als landbouwluchtvaart bedrijf, maar nu zijn de belangrijkste elementen vliegtuigonderhoud en -restauratie, verhuur, rondvluchten en instructie.

Deze luchtvaarthistorie en de collectie WW II vliegtuigen zullen naar verwachting vanaf september te zien zijn in de nieuwe Museum hangaar: combineer een bezoek aan onze unieke collectie met een rondvlucht boven de provincie Groningen en een kopje koffie in ons café ‘Hangar 28’. De Museum hangaar wordt ook aangeboden voor evenementen en theatervoorstellingen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button