AlgemeenIncidenten

Jeugdbrandweer Oldambt derde bij eerste brandweerwedstrijd

- advertentie -

Leek – Afgelopen zaterdag vond bij familiepark Nienoord de jeugdbrandweer wedstrijden plaats voor zes jeugdkorpsen uit Groningen en Friesland. Deze wedstrijden zijn georganiseerd door jeugdbrandweer Westerkwartier.

- advertentie -

De ploegen streden tegen elkaar voor de titel regiokampioen. In het entree gebouw van Landgoed Nienoord woedde een forse binnenbrand met doorslag naar een naastgelegen gebouw. De jeugdbrandweer moest deze brand op vakkundige wijze signaleren en blussen.

Beoordeling
De jury zorgde voor een nauwkeurige beoordeling van elke jeugdbrandweer man en/of vrouw. Op basis van de prestaties kreeg elke ploeg een aantal punten, de ploeg met de hoogste aantal punten werd hiermee regiokampioen.

Jeugdbrandweer OldambtJeugdbrandweer Oldambt, die voor het eerst meededen, werd derde in de categorie: Junioren lage druk.

Brandweervak
De jeugdbrandweer gaat wekelijks onder leiding van ervaren brandweermensen het brandweervak leren. Ze rukken uit naar fictieve incidenten. Daarbij zitten ze in een echte brandweerauto en hebben ze brandweerpakken aan.

Sinds vorig jaar januari heeft Oldambt een eigen jeugdbrandweer.

- advertentie -

Foto’s: Tim Lingbeek & Marko Uildriks/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button