Algemeen

11 april lezing over borstreconstructie

- advertentie -

Scheemda – Op donderdagavond 11 april vertellen de plastisch chirurgen van het Ommelander Ziekenhuis Groningen, in samenwerking met het UMCG, over de diverse mogelijkheden van een borstreconstructie.

- advertentie -

De bijeenkomst is in het restaurant van het Ommelander Ziekenhuis en begint om 19.00
uur (zaal open om 18.30 uur). (Ex)borstkankerpatiënten, hun naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis maar aanmelden is
gewenst.

Mogelijkheden
Een borstreconstructie is bij vrijwel iedere vrouw tot op hoge leeftijd mogelijk. Ook een slechte kwaliteit van de huid, bijvoorbeeld door bestraling, staat tegenwoordig een goed resultaat niet meer in de weg. Er zijn verschillende manieren om een borst te reconstrueren, maar niet iedere methode is geschikt voor elke patiënt. Zo is er bijvoorbeeld de DIEP borstreconstructie of de borstreconstructie met behulp van tissue expanders. Maar ook de siliconenprothese of de uitwendige prothese zijn mogelijkheden.

Naast de voorlichting die de plastisch chirurgen geven, vertelt ook een ervaringsdeskundige (patiënt) haar persoonlijke verhaal en ervaringen met een borstreconstructie. Vanuit het publiek kunnen vragen gesteld worden aan de sprekers en er is voldoende gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken.

Aanmelden
Voor deze lezing kan men zich aanmelden via aanmelden@ozg.nl. Meer informatie over het uitgebreide programma is te lezen op www.ommelanderziekenhuis.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button