Algemeen

Bloemetje voor Suus Wijnen uit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een mooi boeket naar Suus Wijnen in Winschoten. Ze werd genomineerd door Anja Drent. Ze schreef:

“Ik zeg Suus Wijnen. Haar vriend is voor vijf en half maand weg. Varen. Hij komt volgende maand weer. In de tussentijd is hun huis verbouwd. Dus al zolang in de troep met drie kids en vier dagen werken heeft zij dit echt wel verdiend vind ik.”

Iedereen zit op de veranda als we op deze prachtige zonnige zaterdagmiddag bij de woning van Suus aankomen.  “Het is maar goed dat jullie er gisteren niet waren”, zegt Anja. “Toen lag de tuin vol met vuil.”

Anja en Tommy zijn de schoonouders van Suus. Ze hielpen haar de afgelopen tijd met de verbouwing. Ook Mariska schuift aan. Zij is een paar dagen op visite bij haar oude buurvrouw.

“Tot 2017 woonden we in Julianadorp”, zegt Suus. “Mariska’s echtgenote werkt net als mijn vriend bij de marine. Ook zij is vaak lang van huis.”

Langs de rand van de overkapping van de veranda hangen emaille borden met namen van exotische plekken: Bonaire, Miami, Panama, Florida, st.Maarten, Aruba.

“Allemaal souvenirs van plekken waar Michel die 20 jaar dat hij bij de marine werkt geweest is.” Hij regelt dat de bemanning van het schip ‘zr Ms Zeeland’ voldoende te eten krijgt. De ‘Zeeland’ is een OPV, een patrouilleschip dat is gestationeerd in het Caribisch Gebied met als belangrijke taak het onderscheppen van drugstransporten. “Het is eigenlijk een varend dorp met 90 inwoners”, zegt Suus.

Michel en Suus hebben ook drie jaar op Curaçao gewoond. Hun zoontje Jim is daar geboren.  Anja: “Voor mij als oma was dat wel lang. Je ziet je kleinkinderen niet opgroeien.” Tommy vult aan: “Het had ook voordelen: we zijn er wel twee keer geweest”.

Michel komt 26 april weer thuis. Hij is dan zeven weken vrij. “Alles is dan klaar”, zegt Suus. “Michel was niet bij de verbouwing, maar had wel inspraak. Via whats-app hadden we iedere dag contact.”

“Alleen de tuin moet nog. Maar die mag hij zelf doen.”

We krijgen een rondleiding door de woning. Er is in de afgelopen vier maanden hard gewerkt, dat is duidelijk te zien. “En dat allemaal terwijl Suus ook nog vier dagen per week werkt in het conservatorium.” zegt Anja. “Echt, respect voor haar ..”

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button