AlgemeenOp stap

Salvo’s, re-enactment en oude legervoertuigen tijdens Bevrijding Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op 15 april 1945 werd Winschoten bevrijd, nu bijna 74 jaar later wordt er opnieuw ‘gevochten’ op het Marktplein in Winschoten en de vrijheid gevierd. Zaterdag 13 april staat het Marktplein zodoende volledig in het teken van re-enactment en ademt alles de sfeer van de Tweede Wereldoorlog.

- advertentie -

Re-enactment
Op het Marktplein in Winschoten staan vele originele voertuigen uit de oorlog en wordt een tweetal re-enactments gespeeld waarbij de bevrijding van Winschoten gedeeltelijk word nagespeeld. Tijdens deze zogeheten mock battles vliegen de salvo’s de aanwezige bezoekers om de oren. Dit spektakel wordt gespeeld door in totaal 66 re-enactors, verdeeld in een geallieerde groep en een Duitse groep.

Kampement
Na het succes in 2018 wordt dit jaar een onderdeel aan het evenement toegevoegd. In de nieuw aangelegde stadstuin aan de Torenstraat in Winschoten is het kampement van de re-enactors te vinden. Bezoekers kunnen dit kampement bezoeken, sfeer proeven en waar gewenst vragen stellen. Er zit slechts 150 meter tussen het terrein van de bock battles en het kampement, deze afstand is ter voet goed te overbruggen. Tussen de battles zit daarbij genoeg tijd om het kampement te bezoeken.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button