AlgemeenCultuur

Laten we eerlijk zijn; Relatiecomedy met een mysterieus randje

- advertentie -

Winschoten – In ‘Laten we eerlijk zijn’ besluiten huisgenoten alles eens op tafel te gooien. Maar of die eerlijkheid nu zo prettig is… In deze hilarische relatiecomedy met een mysterieus randje – ook wel ‘cabarettoneel’ genoemd – spelen Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider de hoofdrollen. Op zaterdag 20 april is de voorstelling te zien in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

- advertentie -

 Vertel, wie speel je?
Owen: ,,Ik ben Otto, een man die vroeger een belangrijke functie had bij de bank. Hij is destijds in een mooi, statig huis in het dorp gaan wonen, samen met zijn vrouw. Nu heeft hij een stapje terug moeten doen en is hij vreemdgegaan. Hij kon het huis al bijna niet meer betalen en helemaal niet nu zijn vrouw bij hem weg wil. Zij kan ook niet weg. Dus zijn ze genoodzaakt een huurder te nemen.”

Hanneke: ,,Ik speel An, de vrouw van Otto. An koestert veel wrok tegenover Otto, omdat hij is vreemdgegaan. Aan de andere kant is ze ook wel toe aan verandering. Die worsteling zie je als kijker. An heeft een passie voor zingen en acteren. Daarnaast speel ik Masha, de Oekraïense vriendin van Otto. Zij is sexy en wil het liefst de hele tijd met Otto zijn. Ze lijkt misschien heel simpel, maar ze zorgt wel bij iedereen voor bepaalde inzichten.”

Beau: ,,Pitt, mijn hoofdpersonage heeft een kamer nodig in het dorp waar hij mee gaat doen aan The Passion, net als An. Hij is namelijk semiprofessioneel musicalster. Daarnaast speel ik Koen, het nieuwe vriendje van An. Hij is een hele saaie arbeidscoach, met wie behalve An niemand het langer dan een minuut uithoudt.”

Staat het personage dicht bij je?
Owen: ,,Het is grappig om te merken dat iemand dichter bij je eigen persoonlijkheid komt naarmate hij zich ontwikkelt. Otto lijkt niet op mij, maar er zijn genoeg dingen te vinden in het personage die herkenbaar zijn voor mij. Hij is behoudend en niet bij voorbaat sympathiek, maar hij probeert het goed te doen.”

Beau: ,,Niet echt en ze lijken ook totaal niet op elkaar. Dat maakt het wel makkelijker om te schakelen; ze hebben echt hun eigen karakter.”

Hanneke: ,,Ze zijn anders dan ik. En An en Masha zelf zijn ook heel verschillend, dat is fijn. Het feit dat ik continu moet schakelen tussen die twee personages is een hele toffe uitdaging. Dat willen we zoveel mogelijk in het spel neerzetten, dus niet hoedje op, hoedje af. Masha heeft wel een accent. Ik speel normaal vaak types, dit is veel meer waarachtig.”

Waarom is juist dit thema zo geschikt voor een comedy?
Hanneke: ,,Alleen al het gegeven dat er allemaal mensen in één huis wonen die iets met elkaar moeten. Een scheiding, oude patronen doorbreken, nieuwe mensen ontmoeten: het levert genoeg stof op voor een comedy. En voor mij is het fantastisch om te spelen.”

Beau: ,,De herkenning maakt het een interessant thema. Veel van die ruzies beginnen vaak met iets kleins, maar kunnen hoog oplopen. Je weet soms niet eens meer waar de ruzie om begon.”

Wat maakt je rol leuk om te spelen?
Owen: ,,Otto heeft behoorlijke stemmingswisselingen. Hij wordt langzamerhand gek van het lawaai en gedoe om hem heen. Het is leuk om mensen in dat drama mee te krijgen. Sowieso is het voor mij leuk om een personage te spelen dat een karakterontwikkeling doormaakt. Ik speel meestal typetjes, dus dit is anders dan ik in het verleden heb gedaan. Het draait nog steeds om grappen en timing, maar er zit ook een dramatische ontwikkeling in de rol.”

Hanneke: ,,Het hele stuk is een leuke uitdaging voor me, omdat het ook voor mij nieuw is. Ik heb musical en cabaret gedaan, zing veel… Dit is meer toneel met een komisch tintje. Je merkt dat we als cabaretiers en acteur (Beau Schneider – red.) naar elkaar toe trekken.”

Voor wie is de voorstelling bedoeld?
Hanneke: ,,Het is bedoeld voor het theaterpubliek in de breedste zin en zowel voor mannen als voor vrouwen. Als je lang in een relatie zit, is het leuk om samen met je partner te gaan.”

Beau: ,,Voor cabaretliefhebbers zeker, maar voor toneelliefhebbers net zo goed. Dus eigenlijk voor iedereen tussen de 18 en de 100 die houdt van het theater.”

Hoe was het repetitieproces?
Hanneke: ,,Heel leerzaam! Je leert van elkaar hoe je er als acteur in staat, maar ook als theatermaker. Hoe je werkt, hoe je iets inzet en hoe je het op een andere manier kunt doen.”

Beau: ,,We hadden niet veel tijd. Ik ben het door GTST wel gewend om onder druk te werken, maar die serie is al een geoliede machine. Voor dit stuk moesten we het wiel nog uitvinden. Druk, maar zo’n stok achter de deur kan ook lekker zijn.”

‘Laten we Eerlijk zijn’ is op zaterdag 20 april om 20.15 uur te zien in Theater De Klinker in Winschoten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa of via www.indeklinker.nl.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button