AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

6,1 miljoen belastingaangiftes voor 1 april

- advertentie -

Landelijk – De Belastingdienst heeft voor 1 april 6,1 miljoen belastingaangiftes ontvangen. Vorig jaar op hetzelfde moment hadden ook 6,1 miljoen mensen aangifte gedaan, het jaar daarvoor waren dat er 5,5 miljoen. Belastingplichtigen die voor 1 april aangifte doen, krijgen van de Belastingdienst voor 1 juli bericht of ze geld moeten betalen of terug krijgen. Men zocht de afgelopen maand veel naar informatie over “het doen van aangifte”. Naast vragen over de eigen woning wilden veel mensen weten welke zorgkosten voor de belasting aftrekbaar zijn.

- advertentie -

Digitaal aangifte doen
Zoals verwacht is ruim 99% tot op heden digitaal ontvangen. Van de mensen die aangifte hebben gedaan, deden ruim 77% dat via MijnBelastingdienst. Bijna 13% kwam digitaal binnen via fiscaal dienstverleners. Circa 7% deed dit via de aangifte-app. Een geringe hoeveelheid papieren aangiftes completeren het beeld.

Op tijd aangifte doen
Mensen die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten doen, hebben hiervoor tot 1 mei de tijd. Aangifte doen, is mogelijk via Belastingdienst.nl/aangifte. De Belastingdienst roept belastingplichtigen op goed te kijken naar de vooraf ingevulde gegevens. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van deze gegevens. Ook moeten ze deze zelf aan vullen waar dat nodig is, met name bij de aftrekposten.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button