AlgemeenIncidenten

Spectaculaire verhuizing grote bronzen beeld vanuit Fontana Resort

- advertentie -

Bad Nieuweschans – In alle vroegte is zaterdagmorgen het negen meter hoge bronzen beeld van Vladimir Lenin uit het park van Fontana resort gehaald. Een zware kraan en een dieplader zijn ingezet om het 17 ton wegende beeld te transporteren.

- advertentie -

Het beeld is in bruikleen gegeven door Henk Koop aan het resort en was alleen te aanschouwen door hotel- badgasten. Aangezien het beeld toch wel wat vragen opriep, waren er bordjes in verschillende talen bij het beeld geplaatst, waarop tekst en uitleg werd gegeven als een herinnering aan de lange traditie van het communisme in Oost-Groningen.

In eerste instantie heeft het in 1997 geïmporteerde beeld in Tjuchem gestaan, bij het bouwbedrijf van Koop. In 2010 is het beeld in het park van Fontana geplaatst. Ook is het beeld vanuit het park twee keer eerder voor exposities uitgeleend, onder andere in Assen. Uitvoerder die voor deze expositie het transport heeft geregeld, was er deze zaterdag ook weer bij en wist dus hoe deze zware klus geklaard moest worden.

Waar het beeld in de toekomst geplaatst gaat worden is niet bekend gemaakt. Voorlopig wordt het in Zuidbroek gestald.

Foto’s: Jans Dekker/ BNSnieuws.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button