AlgemeenWeerbericht

Kille start Koningsspelen

- advertentie -

Landelijk – De Koningsspelen starten vanochtend ronduit kil met temperaturen tussen 1 en 5 graden en lokaal vorst aan de grond. In de loop van de dag warmt het op naar 6-9 graden, maar de koude noordoostenwind veroorzaakt een gevoelstemperatuur van 2-5 graden. In het noorden en oosten is kans op een enkel winters buitje. Vorig jaar was het tijdens de Koningsspelen juist zomers warm.

- advertentie -

Na een nacht met lokaal lichte vorst is het rond 8:00 uur op veel plaatsen 3-4 graden. In het westen van Brabant is het met een enkele graad net wat kouder en kan het aan de grond nog een beetje vriezen. Aan de westkust is het met een graad of 5 iets minder fris.

Wanneer het Koningsontbijt is opgegeten beginnen de kinderen aan de sportieve activiteiten. Warme kleding is daarbij een must. Om 11:00 uur geeft de thermometer op de meeste plaatsen slechts 5-6 graden aan. Door de matige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur tussen 1 en 4 graden.

Winterse bui
Gedurende de ochtend zijn er veel wolkenvelden en lokaal kan de zon een tijdje schijnen. Op de Wadden en vlak langs de noordkust is kans op een lichte bui. In de rest van het land is het droog, maar vanmiddag stijgt ook in het noordoosten en oosten de kans op een enkele bui. Er valt niet veel neerslag, maar behalve regen is er ook kans op hagel of zelfs wat natte sneeuw. Tijdens en vlak na een bui is het ronduit koud. De middagtemperatuur ligt tussen 6 graden op de Wadden en 9 graden in het zuiden. Een matige noordoostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van 2 graden in het noordoosten tot 5 graden in het midden en zuiden.

Vorig jaar een warmterecord
Vorig jaar was het totaal ander weer tijdens de Koningsspelen, die toen op 20 april vielen. Het leek wel zomer met in De Bilt 26,5 graden en Arcen zelfs 28,9 graden! Niet eerder was het op 20 april zo warm. Het warme weer ging gepaard met veel zonneschijn. In 2017 werden de Koningsspelen gehouden op 21 april. Er was die dag vrij veel bewolking. Wel bleef het overwegend droog en was het met 12-16 graden aangenaam sportweer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button