Algemeen

Organisator afgelast paasvuur Drieborg: “We balen enorm, maar begrijpen het wel”

- advertentie -

Drieborg – Aankomende zondag, eerste paasdag, zou in Drieborg aan de Oude Dijk het enige (legale) paasvuur in Oldambt in vlammen opgaan. Helaas, de gemeente Oldambt heeft op advies van de Veiligheidsregio de vergunning ingetrokken.

- advertentie -

Natuurbrandrisico
“Er is besloten om van fase 1 (regulier risico) naar fase 2 (extra alert) te gaan als het gaat om het natuurbrandrisico. Dit betekent dat we als veiligheidsregio de gemeenten nu ook adviseren om paasvuren in de gemeente te verbieden. Dit vanwege de lange drogere periode en het hogere risico op een natuurbrand in onze provincie.” aldus Veligheidsregio Groningen.

Balen
“Het is balen dat het niet door kan gaan. We gaan in overleg met de gemeente om te kijken of we op een andere datum alsnog het vuur kunnen ontsteken. Alle hout ligt al klaar en we zullen anders moeten gaan kijken of wij, of de gemeente dit kan weghalen.” zegt Marco Schneider, secretaris bij de IJsvereniging de Punt tegen OldambtNu.nl

Teleurgestelde reacties
“In de omgeving zijn een aantal teleurgestelde reacties. Maar, als de veiligheid in het gedrang komt geven wij aan het advies uiteraard gehoor.” zegt Schneider.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button