AlgemeenWeerbericht

Zomerse start meivakantie

- advertentie -

Landelijk – In de stralende zon kan het begin dit weekend lokaal 25 graden worden. Op grote schaal wordt het 21-24 graden en is het heerlijk weer. Het contrast met afgelopen zaterdag is groot, toen viel soms sneeuw en werd het 6-9 graden. Tijdens Pasen blijft het met 18-24 graden warmer dan normaal. In de loop van volgende week daalt de temperatuur naar normale waarden van 14-18 graden en kunnen buien ontstaan.

- advertentie -

De meivakantie begint vrijdag en zaterdag met op-en-top lenteweer. In de volle zon stijgt de temperatuur zowel vrijdag als zaterdag in de westelijke Randstad naar 20-22 graden en verder in het binnenland wordt het 23-24 graden. In het zuiden kan het lokaal 25 graden worden en daarmee is kans op de eerste lokale zomerse dag. Op veel plaatsen is het 14 tot 18 graden warmer dan afgelopen zaterdag. Toen werd het slechts 6 tot 9 graden met vooral in het noordoosten ook sneeuwbuien.

Tijdens de Paasdagen valt de middagtemperatuur net iets lager uit, maar met 18 tot 23 graden blijft het warm. Normaal is het deze tijd van het jaar 14-17 graden. Ook dan is er veel ruimte voor de zon.

Koude wind van zee
Wie tijdens Pasen van plan is om lekker te wandelen op het strand moet rekening houden met tegenvallende temperaturen. Op zonnige en warme lentedagen kan de wind aan zee in de loop van de dag aanlandig worden. Het zeewater is op dit moment slechts 9 à 10 graden en direct aan het water zal het dan niet veel warmer zijn. De kans op wind van zee is vooral groot in de middag van Eerste Paasdag.

April doet wat hij wil
Halverwege de eerste vakantieweek draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten. De temperatuur gaat omlaag en naast zonnige perioden zijn er ook wolkenvelden met kans op een bui. Later in de week wordt het waarschijnlijk 14 graden aan de kust tot 18 graden in het binnenland en dan neemt de kans op buien toe. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden.

Wat de temperatuur in de tweede helft van de meivakantie doet is vrij onzeker. De kans dat het iets warmer wordt is groter dan de kans dat de temperatuur gematigd blijft.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button