Algemeen

Campagne #MijnGraanrepubliek van start gegaan

- advertentie -

Oldambt- De campagne #MijnGraanrepubliek is deze week van start gegaan. Met de hashtag #MijnGraanrepubliek laten we de bekende en onbekende pracht van het Oldambt zien.

- advertentie -

Centraal in de campagne staan verhalen van ondernemers en sleutelfiguren die verteld worden in korte filmpjes van 3 minuten. Frank Westerman, schrijver van het boek De Graanrepubliek, vertelt in de eerste video over ‘zijn’ Graanrepubliek. Iedereen die zich betrokken voelt bij dit thema roepen we op om te reageren met hun eigen verhaal, foto of bijvoorbeeld recept. De Graanrepubliek is immers van iedereen! Meer informatie leest u in onderstaand persbericht. We stellen het op prijs al u hier redactionele aandacht aan wilt besteden:

#MijnGraanrepubliek: De Graanrepubliek van iedereen!
Welke bijzondere plekken zijn er in de Graanrepubliek? Die vraag staat de komende maanden centraal. De mooiste verhalen uit de regio worden verzameld en gedeeld. “Door video’s, maar ook door winacties waardoor iedereen een graantje mee kan pikken van al het moois dat de Graanrepubliek biedt”, zegt Gea Diedel van Marketing Oldambt. “We delen niet alleen de verhalen van de ondernemers, want de Graanrepubliek is van iedereen. Door de actie #MijnGraanrepubliek verzamelen en delen we de mooiste verhalen, foto’s en recepten uit dit prachtige gebied.”

Mooie prijzen
Als bedankje voor het delen van de verhalen, foto’s en recepten, maken de deelnemers kans op leuke prijzen. “Denk aan toegangskaarten voor de Oostwold Airshow, een rondvaart door het gebied of een exclusief dinerarrangement”, zegt Diedel.

Uniek stukje Nederland
In de eerste video staat Frank Westerman centraal. Westerman schreef het boek ‘De Graanrepubliek’. “Het is een fantastisch gebied”, aldus Westerman. “Er is veel rijkdom geweest, maar daar stond ook armoede tegenover. Het rauwe verleden van de herenboeren en de landarbeiders is fascinerend. De Graanrepubliek is echt een uniek stukje Nederland.” Westerman vertelt in de video onder meer over het Ambonezenbosje. “Dat is een van de bijzondere plekken uit het gebied”, zegt Diedel. “Maar we horen en zien en delen graag nog meer moois uit deze prachtige streek. Daarom vragen we kijkers om dit te delen. Zij maken vervolgens kans op een gesigneerd exemplaar van het boek van Westerman.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button