AlgemeenGemeente

Mijlpaal voor Oldambt: 5000 energiezuinige lampen in straatbeeld

- advertentie -

Oldambt – Gemeente Oldambt pakt door met de verduurzaming van haar straatverlichting. Eind vorig jaar werd een bijzonder mijlpaal gehaald: maar liefst 5000 lampen zijn nu van led en daarmee duurzaam. De nieuwe verlichting zorgt voor minder CO2-uitstoot, een besparing op het energieverbruik en vraagt veel minder onderhoud.

- advertentie -

Besparingen en duurzaam
Door de installatie van deze zogenaamde Retrofit lampen bespaart de gemeente jaarlijks 339.454 kWh op de energierekening en stoot zij 192.131 kg minder CO2 uit. De gemeente is hiermee een stuk duurzamer geworden. Bernhard Meulman, hoofd beheer openbare verlichting bij Gemeente Oldambt, vertelt: “Het jaarlijks onderhoudsbedrag is substantieel lager door minder storingen en vervangingen. Dit komt omdat de nieuwe ledverlichting zo goed als onderhoudsvrij is en veel langer meegaat dan de traditionele verlichting.”

Aanrader voor andere gemeenten
De heer Meulman is erg tevreden met de nieuwe verlichting en is blij met het zichtbaar lagere energieverbruik. Meulman: ‘De lichtkwaliteit is gelijk of beter en de onderhoudskosten zijn lager.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button