Weerbericht

Weekend met veel zon en koude wind

- advertentie -

Landelijk – De zon laat het er dit weekend lenteachtig uitzien, maar ’s ochtends is het koud en in de wind kan het ook ’s middags behoorlijk fris zijn. Zondag is er een kleine kans op buien. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. Na het weekend is het nog een aantal dagen droog en zonnig. Het wordt warmer met landinwaarts maxima rond 17 graden

- advertentie -

Zonovergoten zaterdag
Zaterdag start fris met temperaturen in de vroege ochtend maar net boven het vriespunt. Het is volop zonnig en de zon warmt de lucht geleidelijk op. Om 10:00 uur is het 7 tot 9 graden en halverwege de middag is het 13 à 14 graden.

Er waait een matige oostenwind die het voor het gevoel een paar graden kouder maakt. Op plaatsen waar de wind vanaf het water waait, zoals bijvoorbeeld op de Waddeneilanden en aan de IJsselmeerkant van Noord-Holland, blijft de temperatuur steken rond 10 graden.

In de nacht naar zondag koelt het af naar 0 tot 4 graden met de laagste minima boven de zandgronden in het binnenland. Aan de grond kan het enkele graden vriezen.

Zondag veel zon, misschien een bui
Ook zondag start fris met ’s ochtends vroeg 1 tot 4 graden. De zon warmt de lucht op naar 10 tot 13 graden, maar de meest matige oostenwind maakt het voor het gevoel opnieuw enkele graden kouder. Vanuit het zuiden trekken wel meer wolkenvelden over het land en mogelijk kan een enkele bui tot ontwikkeling komen.

Oplopende temperatuur vanaf maandag
Na het weekend is het een aantal dagen droog en zonnig. De wind draait van oost naar zuidoost en daardoor wordt het wat warmer dan in het weekend. ’s Middags wordt het 13 graden in Den Helder tot 17 graden in het zuiden en oosten van het land. In de nachten kan het nog flink afkoelen met minima veelal tussen 0 en 5 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button