Algemeen

Pluimveeslachtafvalverwerker kan de stank niet binnen het tijdelijke pand houden

- advertentie -

Winschoten – Al bijna zes weken zitten ondernemers als Ziegler, Speer. Aluvation en meerdere bedrijven, gevestigd op het bedrijventerrein aan de Industrieweg in een voor hen ondraaglijke stank van de tijdelijk gevestigde pluimveelslachtafvalverwerker Noblesse Proteins op dit industriegebied. Het is voor Noblesse een tijdelijke oplossing want op 10 februari brandde het bedrijf volledig af.

- advertentie -

De fabriek zal binnenkort een aanvraag voor een bouwvergunning bij de gemeente Midden-Drenthe indienen. En wanneer de procedure spoedig verloopt kan de fabriek in het eerste kwartaal van 2020 weer operationeel zijn. De oorzaak van de brand was vermoedelijk van technische aard, maar is niet meer exact te achterhalen. Noblesse Proteins verwerkt tot eiwitproducten die worden verwerkt in honden-, katten-, nertsen en vissenvoer. De vraag groeit en op termijn zou Noblesse de capaciteit graag verdubbelen, aldus een bericht van Agri Holland.

(Lees verder onder de foto)

Maar op dit moment is het bedrijf niet of nauwelijks bereikbaar. Telefonisch alleen via een antwoordmelding, waarop niet wordt terug gebeld. Ook via het contactformulier op de website wordt niet gereageerd. Toch willen de ondernemers op het bedrijventerrein graag duidelijkheid, want ze kunnen en willen niet graag in deze stank werken en het is ook niet representatief voor klanten. Er is intensief contact met Handhaving en deze zijn inmiddels ook meerdere keren bij dit bedrijf binnen geweest. Volgens Handhaving wordt gezegd dat men bewust is van de stankoverlast en dat ze er alles aan doen om dit te voorkomen. Gisteren zou een deur per ongeluk open hebben gestaan, maar daar kan het niet aan liggen. De woordvoerder zei: “Binnen is de stank voor mij bijna ondraaglijk, langer dan twee minuten kan ik het niet volhouden. Daarna moest ik mij gelijk gaan douchen en toen rook ik het nog”.

Er is dus overleg, maar hoe lang deze tijdelijke locatie hier nog blijft is op dit moment nog niet bekend. En voor de lokale bedrijven is het dus de vraag of de stank afneemt of dat ze de hele zomer nog met deze overlast te maken hebben.

Door: Frans Stegeman/ BNSnieuws.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button