AlgemeenGemeente

Verkeersmaatregelen C.G. Wiegersweg te Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – De bewoners van de C.G. Wiegersweg te Finsterwolde zetten zich al geruime tijd in voor een veilige Wiegersweg waar vrachtwagens en landbouwvoertuigen te gast zijn. Enkele bewoners hebben hierin het voortouw genomen en de Werkgroep Wiegersweg 30 opgericht. Vervolgens heeft de werkgroep voor de Wiegersweg een plan uitgewerkt om de verkeersveiligheid te verbeteren.

- advertentie -

Draagvlak
Het project is een initiatief van de bewoners in samenwerking met de gemeente. De bewoners hebben zelf de verkeersmaatregelen verder uitgewerkt en huis aan huis voorgelegd aan de bewoners van de Wiegersweg. Van de adressen vindt 80% het een prima plan en 16% geeft aan neutraal te zijn. Ook de financiering is bijzonder: de bewoners betalen en onderhouden de bloembakken zelf en de gemeente denkt mee en biedt ondersteuning in mankracht waar dat kan.

Proefopstelling bloembakken
Het plan van de werkgroep bestaat uit het plaatsen van een 7-tal bloembakken op de rijbaan van de Wiegersweg. De bloembakken worden gemaakt van corten-staal en voorzien van reflectiemateriaal. Op donderdag 11 april 2019 heeft de werkgroep samen met de gemeente een proefopstelling uitgevoerd. Met enige kleine aanpassingen zijn op 7 locaties baakschilden geplaatst op de maatvoering van de toekomstige bloembakken. De proefopstelling heeft tussen 10.30 en 15.30 uur op de rijbaan gestaan. Conclusie: als er weinig verkeersaanbod is, kan het verkeer met gepaste snelheid langs de obstakels rijden, maar juist als het drukker wordt heeft de maatregel een zichtbaar positief effect op de snelheid. In de proefperiode zijn vele landbouwvoertuigen, vrachtwagens en personenauto’s de opstelling gepasseerd. Zowel de gemeente als de werkgroep zijn tevreden over het resultaat.

Planning
Op dit moment is de werkgroep Wiegersweg 30 in onderhandeling met een leverancier van de bloembakken. Naar verwachting worden de bloembakken in mei/juni 2019 geplaatst en zal de werkgroep Wiegersweg 30 hier speciale aandacht aan geven.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button