Algemeen

Twee honden overleden door mogelijk gif in natuurgebied

- advertentie -

Heiligerlee – Er ligt mogelijk gif in natuurgebied De Hoogte bij Heiligerlee. Inmiddels zijn al twee honden overleden en een andere hond is ziek geworden van het mogelijke gif.

- advertentie -

Wat voor gif het zou zijn en hoe lang het er al ligt is niet bekend. Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak momenteel in onderzoek. Hondenbezitters wordt opgeroepen om hun honden aan te lijnen bij een bezoek aan het natuurgebied.

Het is niet de eerste keer dat er mogelijk dieren vergiftigd zijn in De Hoogte. In januari dit jaar werden er meerdere dode buizerds gevonden, die vermoedelijk vergiftigd waren. Of er een verband is tussen beide gevallen is niet duidelijk.

Foto: Pixabay
(De hond op de foto is niet één van de honden in het bericht)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button