Algemeen

KiWi opent volgend jaar Kindcentrum in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Binnen Kinderopvang KiWi zijn twee babygroepen waarin uw baby geplaatst kan worden. De Kangoeroes en de Koala’s in Winschoten en vanaf voorjaar 2020 ook in het Kindcentrum in Scheemda.

- advertentie -

KiWi vindt de babyfase van een mens zo belangrijk, dat zij vanaf haar ontstaan werkt met aparte babygroepen. In de eerste 12 maanden ontwikkelt een kind zoveel vaardigheden. Alleen al op motorisch gebied: van liggen tot draaien tot zitten, van kruipen tot staan en uiteindelijk tot lopen. Zo ook op de andere ontwikkelingsgebieden. Daarnaast speelt de hechting een belangrijke rol.

KiWi werkt dan ook in de babygroep met vaste pedagogisch medewerkers, die specifiek op baby’s gerichte bijscholing en ruime ervaring hebben. Met ingang van 1 januari 2019 is de kind beroepskracht ratio aangepast naar één pedagogisch medewerker op drie baby’s. Het is prachtig om te zien hoe respectvol en aandachtig de pedagogisch medewerkers de kinderen volgen en verzorgen en vooral hoe positief de kinderen hierop reageren.

KiWi vindt rust, regelmaat en veiligheid belangrijk voor baby’s. De groepsleiding maakt in overleg met de ouders een dagindeling voor de baby met betrekking tot eet-, drink- en slaaptijden. Naast de verzorging spelen de pedagogische medewerkers met de kinderen. Zij praten met de kinderen, zingen liedjes, kijken boekjes en de eerste knutselwerkjes ontstaan.

KiWi werkt volgens de visie van Emmy Pikler, volgens deze visie ontwikkelt het kind zich het beste, wanneer het de ruimte krijgt om veel zelf te doen in zijn eigen tempo. De babygroepen hebben een grote afgeschermde ruimte voor de jonge baby’s. De baby’s liggen op zachte, stevige matten en kleden en er ligt speelgoed dat het onderzoek gedrag stimuleert. De baby’s worden weinig tot niet in stoeltjes gelegd wanneer ze er nog niet aan toe zijn.

De groepsleiding besteedt veel actieve aandacht aan de communicatie met baby’s tijdens de verzorgingsmomenten. Ze benoemt dingen die ze doet, ze kijkt het kind aan en reageert sensitief op zijn reacties en gebabbel. Na deze exclusieve aandacht voelt de baby zich gezien en tevreden en kan zich daarna meestal goed zelf bezig houden. De groepsleiding grijpt niet onnodig in bij activiteiten van het kind, ze stimuleert hen wel tot uitbreiding van het spel. De inrichting van de groepsruimtes van de baby’s zijn aangepast op basis van de uitgangspunten van Pikler.

- advertentie -

Buiten
De babytuin ligt grenzend aan de babygroepen. Het tuintje bestaat voor een groot deel uit gras en een zandbak. De kleintjes kunnen er lekker op een deken liggen; ze kunnen er kruipen, lopen en met zand en water spelen. Een deel is bestraat, hierop kunnen de kinderwagens staan en kunnen wat oudere baby’s op een loopfietsje rijden. Het tuintje heeft zowel zon- als schaduwplekken door de omringende bomen. Uw baby kan buiten slapen in een van onze babyhuisjes.

- advertentie - 

Sfeer proeven
U bent van harte welkom om de sfeer om de baby groepen te komen proeven. Op onze website www.kinderopvangkiwi.nl kunt u direct een rondleiding plannen, maar u kunt ook mailen of bellen via kiwi@kinderopvangwinschoten.nl of 0597-431844.

Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button