Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Medewerkers Radio Winschoten uitzonderlijk creatief en niet alleen op de radio

- advertentie -

Winschoten – Elke keer als ik weer een nieuwe bijdrage over 25 jaar Radio Winschoten het levenslicht laat zien, verbaas ik met over de geweldige creativiteit die deze groep vrijwilligers ten toon spreidde.

- advertentie -

Wekelijks werd destijds spraakmakende radio gemaakt, die vaak leidde tot aandacht via de schrijvende pers. Lokale radio maakte toen nieuws in plaats van het achteraf te volgen. Veel collega’s hebben destijds terecht van hun hobby hun beroep gemaakt.

Maar vandaag aandacht voor een geheel ander facet van die creativiteit. Een aanzienlijk aantal collega’s besloot de pen ter hand te nemen teneinde een of meerder boeken te schrijven. Een verbazingwekkend overzicht.

We hebben oud radio collega Bert Uil al eens uitvoerige de revue laten passeren. Na zijn radio carrière besloot Bert boeken te gaan schrijven en de teller staat inmiddels op 12. Veel aandacht kreeg hij via de door hem op papier gezette avonturen van Appie en Geeske Stainhoes, maar de handen kreeg hij echt op elkaar middels zijn emotionele relaas over de Russische Tanja, die na veel omzwervingen en ontberingen gedurende de tweede wereldoorlog uiteindelijk in Winschoten belandde.

(Lees verder onder de foto)

Wij kennen Gusta Maathuis nog uit de tijd dat ze bij Radio Winschoten een zeer gewaardeerd kinderprogramma presenteerde, waarbij de avonturen van het toverkolletje Siepeltje centraal stond. Onder de naam Augusta Weber schreef ze een boek over Annie, samen met haar man eigenaar van een ijssalon, bij wie menig inwoner wel eens een ijsje heeft gekocht.

(Lees verder onder de foto)

In een eerdere aflevering hebben we Judith Tack al eens aan u voorgesteld. Ook Judith bracht een boek uit, waarin haar rondreizen samen met haar man door Afrika worden beschreven. Enerverende verhalen.

(Lees verder onder de foto)

Hennie Lemein maakte voor Sport Lokaal ruim 250 klankbeelden in het programmaonderdeel “Time-Out”, waarin hij telkenmale bijzondere –veelal fictieve- sportmomenten op humoristische wijze  beschreef. Hoewel het fictieve verhalen waren bleken veel Winschoters zich duidelijk te herkennen.

Hij bracht een aantal boeken uit waarbij in zijn algemeenheid “zijn” stad Winschoten centraal stond.

(Lees verder onder de foto)

Tot slot Wiebe Klijnstra die solo een boek schreef over de jaren dat via Radio Winschoten de Johan Poppen prijs werd uitgereikt, met daarin alle winnaars in een chronologische volgorde.

(Lees verder onder de foto)

Samen met Wessel Gernaat deed hij veel research naar de muzikale trots van onze regio de Ro-d-ys en ook dat leidde tot een veelgevraagd naslagwerk.

(Lees verder onder de foto)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button