Algemeen

Veteranenhuis Winschoten start Facebookactie voor nieuw pand

- advertentie -

Winschoten – Na twee jaar heeft Winschoten weer een Veteranenhuis. Momenteel zijn ze gevestigd in een pand welke grenst aan de Venne. Een tijdelijk onderkomen, welke ze helaas per 1 juli a.s. moeten verlaten. Sinds februari 2018 hebben ze echter een prachtige plek op het oog. Op een financiële bijdrage of tegemoetkoming van de gemeente Oldambt kan helaas (nog) niet gerekend worden. Nu dan ook een noodkreet om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto) Foto: ingezonden

Om in aanmerking te komen voor het pand welke men op het oog heeft, hebben ze een startkapitaal van 2000 euro nodig (drie maanden borg en één maand huur). Met een ludieke actie op Facebook worden we opgeroepen om 5 euro te doneren en in ruil hiervoor krijgen we twee koffie en een gehaktbal en het bewonderen van de nieuwe locatie. Deze 5 euro kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL11RABO0324072007 t.a.v. S. Griniuk. Stuurt u een privé bericht of email, dan ontvangt u een tegoedbon.

Waarom een eigen plek voor veteranen? Het is een plek om te kunnen spreken met je kameraden, je lotgenoten. Daar weet men wat je meegemaakt hebt. Gezien hebt. Maar ook een plek om gewoon ontzettend veel lol te hebben met elkaar. Veteranen zijn er overal om je heen. Soms besef je het niet eens. Bij veteraan wordt al gauw gedacht aan een oudere man of vrouw die uitgezonden is geweest naar bijvoorbeeld Bosnië, maar wat dacht je van de mannen en vrouwen welke naar Afghanistan zijn geweest of op vredesmissie naar Mali? Veteranen zijn ook gewoon de jonge jongens en meiden om je heen.

Door heel het land hebben we veteranenhuizen, dus waarom geen vaste stek voor onze veteranen in onze mooie gemeente Oldambt . Dus doneer en help mee bij het krijgen van een vaste plek! NL11RABO0324072007 t.a.v. S. Griniuk.

Foto’s: Militair Veteranenhuis Winschoten

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button