Cultuur

Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

- advertentie -

Winschoten – Op 25 mei organiseert VRIJDAG de Dag van de Amateurkunst (DAK). Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie om amateurkunst in het zonnetje te zetten. Samen met lokale verenigingen verzorgen ze een spetterend programma, waaronder in Winschoten.

- advertentie -

“In de bus zitten leden van Balletschool La Danse, F2 Dance Company (F2DC), Circus Santelli, Babaddaar, streetband De Klinkers, singer-songwriter Iris Rijnsewijn en dichters Tom Withaar, Remda Spoelstra en Mara Naomi Min”, aldus Leonie Zuidema van VRIJDAG.

Ook presenteert VRIJDAG Advies tijdens de Dag van de Amateurkunst het eerste nummer van het KultuurBlad. Dit gloednieuwe magazine leidt je door de bonte en inspirerende wereld van cultureel Groningen, van Vierhuizen tot Hoogezand en van Winschoten tot Stad.

Winschoten
Tussen 13.30 en 14.00 uur zijn in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten optredens van diverse amateurkunstenaars uit de gemeente Oldambt. Daarna rijdt de bus door naar Groningen. Ook in Hoogezand, Veendam, Winsum, Loppersum, Appingedam en Haren vertonen amateur-kunstenaars deze dag hun kunsten. Benieuwd waar en hoe laat? Kijk voor het hele programma op bijvrijdag.nl/dak.

VRIJDAG Advies
VRIJDAG Advies is de verbindende factor voor amateurs, professionals en instellingen die zich bezighouden met het beleven en delen van kunst en cultuur. Dat betekent dat je als (amateur)kunstenaar, gezelschap of vereniging bij VRIJDAG terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten. Maar ook met vragen over subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, een nieuwe dirigent of regisseur of – bedenk het maar. VRIJDAG denkt kosteloos met je mee en zoekt samen met jou naar een antwoord of oplossing.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button