Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Opinie en verhaal

Column: Abendroth

- advertentie -

Een beetje opdringerig. Bijna als een blauwe envelop van de belastingdienst. Daar lag hij, uitdagend op de deurmat, het reusachtige stembiljet. Tijd om te stemmen, meneer.

- advertentie -

Nog vier dagen en dan mogen we weer stemmen. Voor het Europees Parlement. Het zijn veel te veel namen. En ze krijgen veel te veel geld. Maar goed, Rome, Aken en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd. En samen kun je meer dan alleen, dus ik ga zeker stemmen.

Maar op wie? Ik ken niemand op de lijst. Ik probeer het eens anders. Alsof de namen betekenisvolle woorden zijn.

De kandidatenlijst heeft vele smaken. De SGP komt met Keuken, De Groenen heeft Bakkers, D66 Van der Ham en Jezus Leeft stelt Van der Spek voor. En dan heb je ook nog tweemaal Boon, bij de PVV en D66.

Sommige partijen laten hun nationale topografische voorkeur blijken. De VVD heeft op 11 Hoogeveen, de SP op 12 Drenthe en lijst 15 (de Piraten) komt met Best en dan denk ik aan Brabant.

De PVV kijkt wel over de grens met op 6 Deen. Lijst 16, Volt Nederland, probeert het zelfs met Italianer. Dan denk ik gelijk aan de nummer 22 op die lijst: Koekkoek!

Als er iets gebouwd moet worden, lijkt Timmermans, op 1 bij de PvdA, in eerste instantie een prima kandidaat voor deze klus. En op 3 hebben ze bij de PvdA ook nog Tang. In dat kader heeft het CDA op 6 ook een goeie met Hakbijl. Of nee, dat is juist om af te breken.

Dat D66 De Heer op 23 zet geeft te denken, maar toch. Hart bij de SGP komt ook niet verder dan 18. Nota bene maar één plekje boven Den Boef! Den Boef in het Europees Parlement, dat wil toch niemand.

De nummer 17 van de Partij voor de Dieren trouwens ook niet: De Wrede. De PvdD snapt het niet, want De Wrede staat twee plaatsen boven Engelen. Van Lammeren op 4 is wel weer logisch.

Ik ben er nog niet uit. Tax (PvdA) lijkt me niet handig.

En de nummer 3 en 4 van Forum worden het ook niet: Rooken en Rookmaker. Voorlopig ga ik voor de nummer 5 van de Piraten, Abendroth.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button