Algemeen

Het Tafelhuis en Horus VR overhandigen VRiendjes aan het Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Vanmiddag overhandigden Jaron Hessels namens Het Tafelhuis en Bas Beukers namens Horus VR Experience twee VRiendjes aan manager Zorg Francisca van der Pol en hoofd Ouder Kind Zorg Merel Waalkens van het Ommelander Ziekenhuis. Dankzij de opbrengst van Het Tafelhuis 2018 en een financiële bijdrage van Horus VR Experience kon het ziekenhuis deze twee VRiendjes aanschaffen.

- advertentie -

Een VRiendje bestaat uit een kleine robot met camera en een VR-bril. Via de robot kun je een liveopname maken of een video afspelen wat met een VR-bril gevolgd kan worden. Merel Waalkens, hoofd Ouder Kind Zorg: “We zijn ontzettend blij met deze prachtige VRiendjes! Wij gaan ze gebruiken op de kinderafdeling. Kinderen die bij ons zijn opgenomen kunnen we zo toch de leuke dingen, die ze thuis moeten missen, laten meebeleven. Ook gaan we de VRiendjes inzetten bij de voorlichting aan kinderen.”

Het Tafelhuis 2018
Afgelopen december waren er in Winschoten vier dagen lang allerlei acties waarmee geld werd ingezameld voor Het Tafelhuis. Initiatiefnemers van Het Tafelhuis zijn de Ronde Tafel Winschoten (RT41), Rotary Winschoten en 41 Club Winschoten. Dankzij de inzet van vrijwilligers van RTV GO! en het beschikbaar stellen van zendtijd door RTV GO! waren de acties vanuit de Klinker in Winschoten live op deze zender te volgen. Veel mensen (zowel bedrijven als particulieren) kwamen naar de Klinker om daar een persoonlijke donatie te doen voor het goede doel: de Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis locatie Lucas, die graag 1 of 2 VRiendjes zou willen schenken aan de kinderafdeling van het ziekenhuis. Ook de opbrengst van de Santa Run 2018 ging naar dit goede doel. Met beide acties werd het recordbedrag €26.116,64 bijeengebracht.

Jaron Hessels, Ronde Tafel 41: “Ik ben trots op de partijen achter Het Tafelhuis; dat we door samen te werken deze fantastische opbrengst mogelijk hebben gemaakt!”

Wat kan een VRiendje?
Een VRiendje is geschikt om een patiënt tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis bepaalde activiteiten zoals een les op school of een verjaardag waar hij anders bij zou zijn, toch te laten meemaken. Het robot VRiendje staat bijvoorbeeld in de klas. Het opgenomen patiëntje in het ziekenhuis heeft de VR-bril op en kan dan door te bewegen met zijn hoofd zien wat er allemaal in de klas gebeurt.

Bas Beukers, Horus VR Expierience: “Dat je je vriendjes, klasgenootjes en misschien wel teamgenootjes lang moet missen tijdens je ziekenhuisopname is al erg genoeg. Als wij het leven van een patiëntje in het Ommelander Ziekenhuis met behulp van een VRiendje voor even wat leuker kunnen maken door ze weer in contact te brengen met de wereld buiten het ziekenhuis, dragen we daar graag ons steentje aan bij!”

Foto’s: Margreet Leeuwerik/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button