Incidenten

Grootschalige controle bij grensovergang Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De politie, Koninklijke Marechaussee, Bundespolizei, Polizei Niedersachsen en het grensoverschrijdend politieteam hebben afgelopen donderdag een grootschalige controle uitgevoerd. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van twee diensthonden.

- advertentie -

De controle was vooral voor bestrijding van onder andere mensenhandel, drugshandel, witwassen van geld en voertuigcriminaliteit.

In totaal werden 56 personenauto’s, 6 touringcars en 175 personen gecontroleerd. In zes gevallen werd proces verbaal opgemaakt vanwege het in bezit hebben van verdovende middelen. Drie automobilisten verkeerden onder invloed van drugs. Acht personen kregen vanwege verschillende verkeersovertredingen een boete opgelegd.

Een 39-jarige man uit Hongarije had nog een boete van ruim 1.400 euro openstaan voor het rijden zonder rijbewijs. Omdat hij het bedrag meteen kon voldoen bleef hem een gevangenisstraf van 35 dagen bespaard.

Ook aan de Nederlandse zijde van de grens moesten twee personen eveneens een boete van 1.400 euro voldoen. Een 37-jarige man uit Nederland werd opgepakt omdat hij nog 360 dagen moest zitten voor brandstichting. Voor de man liep een uitleveringsverdrag.

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button