Algemeen

Eigenaar De Toekomst Koen Meijer koopt Royal York Hotel

- advertentie -

Winschoten –  De eigenaar van De Toekomst in Scheemda, Koen Meijer, is de nieuwe eigenaar van het Royal York Hotel in Winschoten. Dat meldt RtvNoord.  Royal York is het oudste hotel van Winschoten. Vorige maand prijkte opeens een briefje op de deur met de tekst ‘gesloten wegens omstandigheden’.

- advertentie -

Lees ook: Hotel Royal York in Winschoten gesloten

De reden bleek het niet naleven van de voorschriften. Volgens de drank- en horecavergunning moet er altijd iemand aanwezig zijn die over de juiste papieren beschikt. Bij Royal York bleek dat niet het geval.

Meijer wil het hotel ‘eerst eens rustig opknappen’, zegt hij tegen RtvNoord. ‘Van de zestig kamers zijn 35 weer snel in te zetten, maar ik wil eerst het hele hotel op orde hebben.’

Meijer denkt erover om een deel van het hotel geschikt te maken voor de huisvesting van studenten. ‘Ik zit hier recht tegenover het station. Vooral voor buitenlandse studenten kan dat ideaal zijn. Zij komen vaak niet voor het feest naar de stad, maar puur voor hun studie. Met het openbaar vervoer zijn ze in een half uur in de stad.’

Als het hotel klaar is, gaat waarschijnlijk iemand anders het exploiteren. ‘Ik ben een vastgoedman’, lacht Meijer, ‘dus daar ga ik iemand anders opzetten.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button