Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten in het nieuws en beelden van de eerste locatie

- advertentie -

Winschoten – Een lokale omroep zoals de initiatiefnemers die voor ogen hadden moest natuurlijk kunnen beschikken over een fatsoenlijke huisvesting. Een wat is er dan mooier om nieuws te kunnen maken in het hart van de gemeente, namelijk op het Marktplein.

- advertentie -

Initiatiefnemer van het allereerste uur Gerry de Vrieze was eigenaar van onroerend goed op het marktplein waarin destijds niet alleen de fameuze discotheek Night Fever was gehuisvest, maar ook een snackbar. Boven die snackbar konden we een ruimte “huren”. Afspraken werden gemaakt en de bovenverdieping werd ingericht. Het pand werd in de “clubkleuren” geverfd door “huismeester” Henk Klappe. Foto’s daarvan komen in een latere editie voorbij.

De foto’s tonen een sfeerbeeld van het marktplein en de trotse initiatiefnemers Gerry de Vrieze en Wiebe Klijnstra.

(Lees verder onder de foto’s)

Door de jaren heen is Radio Winschoten vaak in het nieuws geweest, zowel in de landelijke pers, maar vooral ook in de regiobladen.

(Lees verder onder de foto’s)

De landelijke pers haalden we toen we weer eens werden afgewezen bij een vraag om subsidie. Toe alle lichten bijna op groen stonden besloot wethouder Gea Korte toch uiteindelijk te kiezen voor een subsidie voor het vrouwenemancipatiefonds. De teleurstelling was groot, maar we besloten niet boos of teleurgesteld te reageren, maar om een ludieke actie te starten. Met als achterliggende gedachte dat de wethouder geld wilde besteden aan emancipatie gerelateerde activiteiten, besloten alle bestuursleden met directe ingang “af te treden” en hun plaats beschikbaar te stellen aan hun echtgenotes/vriendinnen. De grap werd opgepakt door serieuze kranten als de trouw, Volkskrant en het AD die het bericht op de voorpagina plaatsten. Overigens wilden we daarbij de emancipatie natuurlijk niet in een kwaad daglicht stellen, dat mag duidelijk zijn. Uiteindelijk werd er een aantal maanden later alsnog subsidie verstrekt.

Een van de belangrijkste taken van een lokale omroepen is het weergeven van nieuwsfeiten, echter er waren in het jaar momenten dat er domweg niets te melden viel. Met name de sportredactie vulde dat “nieuwsgat” regelmatig op door dan een enquête te houden over een actueel onderwerp.  De uitkomst werd dan steevast door de lokale pers weergegeven.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button