Weerbericht

Buiig pinksterweekend op komst

- advertentie -

Landelijk – De weersverwachting voor het komende pinksterweekend staat in groot contrast met het afgelopen zomerse weekend. Het wordt buiig met maxima van 16-22 graden. Bij de buien is elke dag kans op onweer. Vorig jaar viel Pinksteren in mei en was het zonovergoten lenteweer.

- advertentie -

Zaterdag wordt de koudste dag van het driedaagse weekend. Het wordt 16 graden op de Wadden tot maximaal 19 in Limburg en er waait een stevige zuidwestenwind. Het weerbeeld bestaat uit wolken, zon en een aantal buien. Daarbij is vooral in het zuiden, midden en oosten kans op onweer. Later in de middag komt er mogelijk wat meer ruimte voor de zon.

Eerste Pinksterdag start op de meeste plaatsen droog. In de middag kunnen flinke buien ontstaan, waarbij opnieuw kans is op onweer. Met 17 graden in het noordwesten tot 20 in het zuiden en oosten wordt het iets warmer dan zaterdag.

Op Tweede Pinksterdag wordt het nog iets warmer met 19 graden in de Randstad en 22 graden in Brabant, Limburg en Gelderland. Hiermee ligt de temperatuur rond normale waarden voor begin juni. Heb je buitenactiviteiten in de planning dan is het verstandig om de radar regelmatig te checken. Er staan opnieuw regen- en onweersbuien op het programma, vooral voor de zuidoostelijke helft van het land.

Vorig jaar heerlijk weer met Pinksteren
In 2018 viel Pinksteren op 20-21 mei en was het heerlijk lenteweer met veel zon en maxima rond 25 graden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button