Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Dichters in de bres tegen eenzaamheid ouderen

- advertentie -

Winschoten – Maandenlang werd er volop gebrainstormd door vier enthousiaste dichters uit Midden-Groningen en Oldambt: Laura Mijnders, Rob Rosendahl, Remda Spoelstra en Gerard Rozeboom vormen het projectteam Dichter bij het verleden.

- advertentie -

Het gaat hierbij om een vervolg op het project Dichten met oma van de voormalig Groningse stadsdichter Lilian Zielstra. Zij ging vorig jaar samen met andere dichters langs bij ouderen in verzorgingstehuizen, daar werden ter plekke gedichten geschreven over hun leven.

Net als haar project is het doorbreken van eenzaamheid onder ouderen in de provincie Groningen één van de doelstellingen. Tevens worden de gedichten uiteindelijk in boekvorm uitgegeven, hierdoor blijven verhalen voor het nageslacht bewaard.

Dichter bij het verleden richt zich met name op ouderen in de gemeente Midden-Groningen en Oldambt. Momenteel wordt er gezocht naar samenwerkingen en subsidies en zijn er plannen om een eigen website te lanceren.

Belangstellenden, subsidieverstrekkers en samenwerkingspartners kunnen voor meer info een e-mail te sturen naar: hansrozebo@hotmail.com

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button