Sport

Indiase tint aan de Open NK Beach Soccer Blauwestad 2019

- advertentie -

Blauwestad – In het weekend van 21, 22 en 23 juni zullen 165 teams, ieder in hun eigen categorie, strijden
om de titel Nederlands kampioen. Dit jaar is het de tiende keer dat het kampioenschap wordt georganiseerd. Vanwege het open karakter doen ook Duitse teams een gooi naar de titels. De organisatie werd onlangs verrast met de inschrijving van een Indiaas team uit Mumbai.

- advertentie -

Afgelopen week landde het team met hun coach Alex Antony op vliegveld Schiphol. De jongens spelen allemaal op de Bravehearts Football Skool in Mumbai. Ze verblijven momenteel in Winschoten bij gastvrouw Roeliene Frouk Breider.

Roeliene: “De reden van hun verblijf is om van het Nederlandse voetbal te leren en daarmee de cultuur ook te leren kennen. Misschien is er wel een toekomst in voetbal voor hen weg gelegd.”

Roeliene zag haar kans schoon om het JO-13 team te laten meedoen aan een heus Nederlands kampioenschap en nam daarvoor onlangs contact op met de organisatie. Voorzitter Mick Zuurman: “Wij vinden het geweldig om dit team deze ervaring mee te kunnen geven.” “Daarnaast,” zegt hij glimlachend, “betekent hun deelname mogelijk voor de editie van 2020 nog meer Indiase teams.”

Naast deelname aan het kampioenschap krijgen de jongens tevens training van René Wollerich, van Voetbalcenter Meerstad. René: “Dat is juist. Ik geef ze deze week twee keer een techniek training.” De jongens genieten met volle teugen van hun aanwezigheid en laten met extra trainingen bij Voetbalcenter Meerstad niets aan het toeval over.

Het Indiase jongensteam speelt op zondag 23 juni op het strand bij Midwolda aan het Oldambtmeer.

Voor de volledigheid hierbij nog alle data met de daarbij behorende categorieën:

Vrijdagmorgen en -middag 21 juni:
Basisscholen. De teams zijn verdeeld in leerlingen van groep 5/6 en die van 7/8. In het veld staan 5 veldspelers en 1 doelman. Er hebben zich 62 scholenteams ingeschreven!! Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Vrijdagavond 21 juni:
Bedrijven. Bedrijven uit Nederland en Duitsland spelen die dag vanaf 19:00 uur hun eigen kampioenschap. Teams bestaan uit 4 veldspelers en 1 doelman. Enkele reserves meenemen is niet onverstandig. Inschrijven voor het bedrijvenkampioenschap kan nog tot en met zaterdag 15 juni. Dat kan via de website van de organisatie: www.beachsoccerbllauwestad.nl

Zaterdag 22 juni:
Dames en heren senioren. De heren van FC Vlotbrug uit Hellevoetsluis moeten het verst reizen om op het strand in Midwolda te komen. Een goede tweede daarbij zijn de heren van RKVV Nulandia uit Nuland.

Zondag 23 juni:
Jeugdteams. Er wordt in de volgende categorieën gespeeld om het Nederlands kampioenschap. MO-13, MO-15, MO-17, JO-11, JO-13, JO-15 en JO-17. Zondag is per definitie de drukstbezochte dag tijdens het kampioenschap. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, met zijn allen komen ze aanmoedigen.

De volgende kampioenen uit 2018 proberen dit jaar hetzelfde kunstje te herhalen.
– Basisscholen groepen 5 en 6: RKBS St. Vitus uit Winschoten
– Basisscholen groepen 7 en 8: OBS Beukenlaanschool uit Winschoten
– Bedrijven: Schildersbedrijf M. Draaijer uit Blijham
– Dames: vv HS ’88 uit Sappemeer
– Heren: vv ASVB uit Blijham
– Meisjes onder 15: KTP Nieuw Roden uit Nieuw Roden
– Meisjes onder 17: vv HSC uit Hoogezand
– Jongens onder 11: SJO AWC uit Blijham/Wedde
– Jongens onder 13: vv Heiligerlee uit Heiligerlee
– Jongens onder 15: SJO BTC uit Finsterwolde/Beerta
– Jongens onder 17: vv VVS uit Oostwold

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button