Algemeen

Lezing EMDR bibliotheek Winschoten op 16 januari

- advertentie -

Winschoten – In de gratis lezing ‘Het wonder van een zelfgenezend brein’ op maandag 16 januari 2023 om 19:00 uur in Bibliotheek Winschoten vertellen Fokke Slootstra en Marijke Hartman hoe EMDR kan helpen bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Deze fascinerende lezing is voor iedereen die benieuwd is naar de werking van ons brein.

- advertentie -

EMDR, ofwel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, vervaagt de levendigheid van een herinnering en de pijnlijke emoties die eraan gekoppeld zijn. EMDR is een bewezen traumatherapie die ook effectief ingezet wordt voor depressies, rouwverwerking, fobieën, neurotische klachten en ondersteunend werkt bij meditatie en mindfulness.

Kinderen
Ook is het zeer geschikt voor traumaverwerking bij kinderen. In de lezing wordt de werking van ons brein uitgelegd en wat er bij normale verwerking van gebeurtenissen gebeurt in het brein. Soms maken gebeurtenissen echter zoveel indruk en zijn de gevoelens erbij zo sterk, dat de verwerking anders gaat. Trauma’s worden in onverwerkte vorm opgeslagen. EMDR is een methode om op een versnelde manier informatie te verwerken en te integreren in ons systeem zodat opgebouwde spanning vermindert of helemaal verdwijnt.

Iedereen is van harte welkom. Graag opgeven via biblionetgroningen.nl/agenda of aan het Infopunt van de bibliotheek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button